Tocană de bivol pe Circuitul Gastronomic Arădean ce începe la Pecica
Revenirea la Arad este programată la ora 15.
Consiliul Județean are deja experiența organizării acestor evenimente. Anul trecut a inițiat și organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori și din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.
Anul acesta, s-a decis extinderea programului, prin înființarea Circuitului Gastronomic și continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârșin, printr-un tăiat tradițional de porc.
„Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să își descopere sau să își redescopere județul. Sunt locuri foarte frumoase în județul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuți de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci și unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalități importante care și-au lăsat amprenta asupra comunității respective. În calitate de președinte al Consiliului Județean, am avut această inițiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, și vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!„, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, a punctat felul în care CJA dorește să conecteze comunitățile Aradului, cu o rețea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile județene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea și modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă și sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale județului vor fi ample, nu doar niște simple reparații„, a completat Sergiu Bîlcea.
Petru Antal, primarul orașului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiștilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru județul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât și cea ortodoxă„, a afirmat primarul Petru Antal.
Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, și a atras mii de vizitatori, de la înființarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.
Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie și on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.
Articol editat de Radio Resita, 6 aprilie 2018, 11:52
Revenirea la Arad este programată la ora 15.
Consiliul Județean are deja experiența organizării acestor evenimente. Anul trecut a inițiat și organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori și din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.
Anul acesta, s-a decis extinderea programului, prin înființarea Circuitului Gastronomic și continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârșin, printr-un tăiat tradițional de porc.
„Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să își descopere sau să își redescopere județul. Sunt locuri foarte frumoase în județul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuți de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci și unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalități importante care și-au lăsat amprenta asupra comunității respective. În calitate de președinte al Consiliului Județean, am avut această inițiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, și vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!„, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, a punctat felul în care CJA dorește să conecteze comunitățile Aradului, cu o rețea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile județene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea și modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă și sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale județului vor fi ample, nu doar niște simple reparații„, a completat Sergiu Bîlcea.
Petru Antal, primarul orașului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiștilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru județul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât și cea ortodoxă„, a afirmat primarul Petru Antal.
Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, și a atras mii de vizitatori, de la înființarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.
Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie și on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.