[FOTO] Credinţă şi artă pentru toţi la Vărădia
Articol editat de Alin Datcu, 5 februarie 2018, 22:00 / actualizat: 6 februarie 2018, 18:24
Deschiderea taberei a avut loc luni, 5 februarie cu o slujbă de Te-Deum oficiată de părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei, care a transmis și cuvântul de binecuvântare al Preafințitului Părinte Lucian.
Pe parcursul celor șase zile, copiii vor participa la un atelier de iconografie – coordonat de prof. Georgiana Ciucur, la un atelier de dezvoltare personală ”Cum ne alegem prietenii?” – coordonat de psiholog Christina Buliga, precum și la un program duhovnicesc, de rugăciune și formare spirituală. Nu vor lipsi jocurile și concursurile educative, serile tematice și activitățile de relaxare, specifice vârstei.
În tabără sunt prezenți, de asemenea, tineri liceeni și studenți – membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – care participă în calitate de voluntari, sprijinind desfășurarea activităților specifice. Ce spun aceştia, dar şi copiii participanţi, unii dintre ei pentru prima dată într-o tabără, aflăm de la ei:
”La fel ca și prima ediție a taberei noastre – desfășurată în vara anului 2012 – tabăra de față are un pronunțat caracter social, pentru că mare parte dintre copiii prezenți provin din familii aflate în dificultate – familii cu mulți copii și posibilități materiale reduse, familii monoparentale, copii aflați în plasament, sau cu părinți plecați la lucru în străinătate. De asemenea, un alt segment important al beneficiarilor îl constituie copiii cu rezultate foarte bune la înățătură, precum și copii care s-au evidențiat în activitățile centrelor de tineret ale eparhiei” a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul taberei. Acesta a mai adăugat că ”tinerii voluntari de azi sunt beneficiarii din anii trecuți ai taberei, care împlinescu, în mod firesc, cuvântul Scripturii: ”purtați-vă sarcinile unii altora” (Galateni 6,2)”. Se cuvine, de asemenea, să aducem un cuvânt de mulțumire oamenilor de bine din municipiul Reșița care au sprijinit organizarea taberei, oferind posibilitatea de a participa în tabără mai multor copii fără posibilități din municipiu, a subliniat pentru Radio Reşiţa părintele Mihai Ciucur:
Amintim că, cu binecuvântarea chiriarhului, Episcopia Caransebeșului desfășoară, începând cu anul 2012, un atractiv program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice oferite copiilor și tinerilor, în scopul promovării în rândul acestora a unor valori autentice și principii sănătoase de viață creștină.
Alin Datcu