[FOTO] Bucureştii Marii Uniri la Bucureşti fm
Bucureşti fm lansează vineri, 26 ianuarie 2018, seria de emisiuni dedicate Anului Centenar.
Articol editat de Radio Resita, 25 ianuarie 2018, 18:44
Sub titlul Bucureştii Marii Uniri va fi realizat un serial radiofonic, fiecare episod având câte 30 de minute, după un format original marca Bucureşti fm, ce va fi difuzat pe tot parcursul anului 2018, în ultima seară de vineri a fiecărei luni, de la ora 20:30.
Povestea noastră începe în 1913, cu un tânăr ziarist care visează la o Românie întreagă, scrie zilnic la gazetă şi are diferite surse de informare. Omul nostru urmăreşte viaţa politică şi economică a Capitalei, bârfele de la Capşa şi zvonurile de la birtul din mahala. Asistă la şedinţele de Consiliu, e atent la comunicatele vremii, la reacţiile Casei Regale, la fiecare eveniment important, naţional sau internaţional, şi, evident, la ce se spune prin târg. Se întâlneşte cu doamnele din înalta societate şi participă la evenimentele caritabile.
Cum era Bucureştiul înainte de Primul Război Mondial? Ce se întâmplă când ţara intră în război? Cum a fost ocupată şi apoi eliberată Capitala? Cum s-a pregătit Marea Unire? Ce s-a întâmplat în acea zi? Ce s-a întâmplat mai apoi?
Răspunsurile sunt date de personaje extrem de pitoreşti, interpretate cu farmec de jurnaliştii Bucureşti fm – o altă premieră pentru noi, dar şi pentru ascultătorii postului nostru de radio. Realizarea proiectului necesită o muncă laborioasă de documentare, care este transpusă radiofonic într-un mod inedit, extrem de agreabil şi accesibil ascultătorilor de orice vârstă şi pregătire.
Este un format pe care l-am creat special pentru a marca în stil propriu Marea Unire.
Primul episod este programat vineri, 26 ianuarie, de la 20:30, pe 98,3 fm şi pe www.bucurestifm.ro.
Reamintim că, pentru a marca importanţa Marii Unirii şi a Anului Centenar, Bucureşti fm difuzează în fiecare miercuri, de la 13:30, o rubrică ce conţine un interviu cu o personalitate.
Bucureştii Marii Uniri este un proiect realizat de Radio România şi susţinut de Primăria Capitalei prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.
(A.B.B.)