Crosul Dealul Viilor! Au trecut 45 de ani de la prima ediție!
Articol editat de Cristina Corocan, 2 noiembrie 2017, 07:53 / actualizat: 3 noiembrie 2017, 11:29
Adrian Vrudnik din cadrul secției de atletism a CSS Lugoj, ne-a vorbit despre ediția din acest an:
“Este un concurs tradițional al sportului din județul Timiș și nu numai. La această competiție vor participa sportivi legitimați și nelegitimați din Cluburile Sportive Școlare și Cluburile Sportive Universitare din județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Arad. Distanțele de concurs sunt de la 500 m până la 9000 m, seniorii. Sunt așteptate, la feminin și masculin, persoane cu vârsta cuprinsă între 9 și peste 20 de ani. De asemenea există o categorie pentru persoanele cu dizabilități și una pentru elevii din zona Lugojului, care nu sunt legitimați. ”
Vor fi prezenți mai mulți antrenori emeriți din țară, sportivi legitimați, elevi din mai multe județe ale țării.
Crosul „Dealul Viilor” se va desfășura sâmbătă, 4 noiembrie, cu primul start la ora 10, de la Hanul Ana Lugojana.
Povestea crosului
În toamna anului 1972, la sfârşitul campionatului naţional intern, profesorii: ROZALIA COLOV, NICOLAE STEIN şi ADALBERT DENGLER, antrenori care şi-au iubit foarte mult meseria aleasă, au avut iniţiativa de a organiza un concurs de cros. Scopul acestui concurs fiind acela de popularizare a atletismului şi de depistare a elementelor valoroase pentru această disciplină sportivă, denumirea competiţiei au propus-o ca fiind Crosul „DEALUL VIILOR”.
Primele ediţii ale concursului au avut un caracter local, fiind o bază de selecţie pentru grupele de atletism ale Şcolii Sportive din Lugoj, iar la aceste concursuri au participat cu precădere elevii şcolilor şi liceelor din Lugoj. Datorită schimbărilor survenite la catedra de atletism, începând cu ediţia III-a, ştafeta organizării concursului a fost preluată de către profesorii: NICOLAE STEIN, DAFIN DANCIU şi DORU BABA .
Aceştia au reuşit să atragă de la o ediţie la alta tot mai mulţi participanţi, cu precădere sportivi de la Şcolile Sportive din ţară cât şi sportivi de la şcolile şi liceele lugojene şi timişene. Participarea sportivilor la această competiţie s-a datorat pe deoparte emulaţiei profesorilor şi antrenorilor din judeţul Timiş şi judeţele limitrofe, iar pe de altă parte prin frumuseţea zonei şi terenului specific pentru desfăşurarea competiţiilor de cros şi anume împrejurimile Hanului „ANA LUGOJANA„.
De asemenea este de menţionat că în acea perioadă echipa de sportivi ai profesorului EMIL GROZESCU
– Antrenor Emerit era foarte valoroasă având în componenţă campioni mondiali, balcanici, naţionali la această probă din atletism. Traseele special amenajate cu un grad de dificultate ridicat la unele ediţii ale crosul având parcursuri prin pădure, în special pentru seniori, tineret, juniori categoria I-a, a făcut ca între anii 1976 –1985 numărul sportivilor, antrenorilor a reprezentanţilor din cadrul: Comitetului Olimpic Român, Federaţiei Române de Atletism,
Inspectoratelor Şcolare , Direcţiilor Judeţene de Tineret şi Sport să fie într-un număr din ce în ce mai ridicat.
După 1985 următoarele ediţii ale crosului s-au desfăşurat pe Câmpia Libertăţii din Lugoj, iar în anii 1994 şi 1995 concursul a avut un caracter de alergare pe şosea, locul de desfăşurare fiind centrul oraşului Lugoj.
Ediţia XXIV – a concursului s-a desfăşurat din nou pe Câmpia Libertăţii din Lugoj, un loc deosebit de propice chiar şi pentru organizarea, unei finale de campionat naţional de cros.
În decursul anilor, dintre personalităţile care au onorat cu prezenţa acest concurs în calitate de delegaţi,antrenori sau sportivi, enumerăm nume de rezonanţă a atletismului mondial:
Prof. LIA MANOLIU – Maestru Emerit al Sportului, participantă la şase ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice (de la Helsinki-1952 până la Munchen1972) deţine un record de longevitate olimpică, menţionat şi în „Cartea recordurilor”.A cucerit trei medalii olimpice,una de aur 1968 şi două de bronz 1960 şi 1964, recordmană olimpică în1964,1968. A fost de 12 ori campioană naţională şi de şapte ori campioană balcanică, iar la Comitetul Olimpic Român a fost vicepreşedinte (1973-1990) şi preşedinte (1990-1998).
Prof. Mihaela Peneş – Maestru Emerit al Sportului, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice Tokzyo 1964 şi medaliată cu argint la Jocurile Olimpice Mexico City 1968 la aruncarea suliţei.
Prof. BADEA TRAIAN – Secretar General al Federaţiei Române de Atletism.
Prof. IOAN BULIGĂ – actual – Secretar General al Federaţiei Române de Atletism.
Prof. EVELINA GHIMBU – Antrenor Emerit, antrenoare a sportivei Valeria Bufanu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice Munchen 1972, în proba de 100 m garduri, vicecampioană europeană de sală Rotterdam 1973, recordmană mondială, europeană de sală în proba de 60mg.în anii 1970, 1971, 1973.
Prof. ŞTEFAN BEREGSZASZY – Antrenor Emerit, vicepreşedinte al Federaţiei Romane de Atletism, antrenorul sportivei Marieta Ilcu – Maestru Emerit a Sportului, medaliată cu aur la Campionatul Mondial de sală Toronto 1993, argint la Campionatul Mondial de sală Budapesta 1989, bronz la Campionatul Mondial de sală Sevilla 1991, argint la Campionatul European de sală Geneva 1992, argint la Campionatul European Split 1990 în proba la săritura in lungime, recordmană naţională, multiplă campioană balcanică şi naţională.
Antrenor al sportivei Maria Cioncan – Maestru al Sportului, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice Atena 2004 în proba de 1500 m. Multiplă campioană balcanică la 800 m. şi 1500 m.,multiplă campioană naţională la 800 m., 1500 m., şi 3000 m. câştigătoare a numeroase concursuri de Grand Prix 1 şi Super Grand Prix. Antrenor a nenumăraţi sportivi recordmani naţionali, medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. EMIL GROZESCU – Antrenor Emerit, antrenorul sportivei GEORGETA GAZIBARA – Maestru al Sportului, campioană mondială de cros cu echipa României Glasgow 1978, multiplă medaliată la campionatele internaţionale şi naţionale. Antrenor al sportivei Mariana Chirilă – Maestru Emerit a Sportului, medaliată cu argint la Campionatul Mondial de EKIDEN, Copenhaga 1996, medaliată cu bronz cu echipa României la Campionatul Mondial de cros Capetown 1996, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de EKIDEN, Litochoro 1994, a medaliei de argint la Campionatul Mondial de cros cu echipa României, Lisabona 1985, campioană europeană de cros cu echipa României Alnwich 1995, multiplă medaliată la campionatele internaţionale şi naţionale. Antrenor al sportivei Mariana Simineanu, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de sală Paris – Bercsy 1985, în proba de 800 m. Antrenor al sportivilor Vasile Bichea, Aurel Niculescu, Adrian Laurenţiu, Bogdan Samson, Betini Dan, Denian Mircea, Ene Costel, Maeştrii ai Sportului, multipli recordmani naţionali, medaliaţi la campionatele internaţionale şi naţionale. Vasile Bichea, a obţinut la Jocurile Olimpice Moscova 1980 locul IX la 3000 m. obstacole. Personalităţile sus menţionate în decursul anilor au participat la această competiţie fie în calitate de sportivi fie în calitate de antrenori. De asemenea domnul Prof. Emil Grozescu a antrenat nenumăraţi sportivi recordmani naţionali, medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. MIHAI NISTOR – Antrenor Emerit, antrenorul sportivei Cristina Cojocaru, medaliată cu argint la Campionatul European de juniori Bydgoscz 1979, în proba de 1500 m, antrenor a nenumăraţi sportivi recordmani naţionali, medaliaţi la campionatele internaţionale şi naţionale.
Prof. ORDVIN SCHEIBLE – Antrenor Emerit, antrenorul sportivei Ella Kovacs – Maestru Emerit a Sportului, medaliată cu aur la Campionatul European de sală Atena 1985 și Genoa, Italy/1992 în proba de 800 m) multiplă campioană internaţională şi naţională. Antrenor al sportivelor Margareta Keszeg, campioană europeană de juniori în proba de 1500 m, Schwechat 1983 şi Ana Pădurean, medaliată cu aur la campionatele mondiale de juniori Atena 1986, în proba de 1500 m, antrenor a nenumăraţi medaliaţi la campionatele internaţionale şi naţionale.
Prof. MAYER DANIEL – Antrenor Emerit, antrenorul care l-a depistat şi antrenat pe Gheorghe Megelea
– Maestru Emerit al Sportului, medaliat cu bronz la aruncarea suliţei la Jocurile Olimpice 1976 Montreal.
Antrenor federal, antrenor a nenumăraţi sportivi, recordmani naţionali,medaliaţi la campionatele internaţionale şi naţionale.
Prof. CRISTIAN DRAGOMIR – Antrenor Emerit, Antrenor federal, antrenor a sportivei Otilia Ruicu, medaliată cu argint la Campionatul Mondial de juniori la 4 x 400 m 1996 campioană naţională,multiplă medaliată la campionatele naţionale şi internaţionale. A sportivei Iuliana Popescu – Maestrul al Sportului medaliată cu argint la Cupa Europei 4 x 400 m. campioană naţională la 800 m. sală, antrenor a multor sportivi medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. ION DAMASCHIN – Antrenor Emerit, antrenor al sportivului Florin Suciu –Maestru al Sportului.-participant la Campionatele Europene de juniori în 2001, participant la Campionatele Mondiale de juniori Kingstown 2002 la 400 m., multiplu recordman naţional în probele de: 200m. şi 400 m.; multiplu medaliat cu aur la Campionatele Balcanice de seniori şi de juniori, multiplu campion naţional de juniori categ.II-a, juniori categ. I-a, tineret,seniori.
Antrenor a sportivei Adelina Pastor –sportiva anul acesta (2009) a realizat o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de juniori din Italia, două titluri Balcanice de juniori II, doua titluri naţionale de juniori I şi două titluri naţionale de juniori II în probele de 200 m si 400 m. Antrenor al multor campioni naţionali, medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. ELENA DAMASCHIN – antrenoare a sportivelor Nadia Cocoran şi Mariana Bilan medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale de Juniori II , Debreţin 2001 în proba de ştafeta 400x300x200x100 m.
Nadia Cocoran a participat în 2002 la Cupa Europei de seniori,ambele sportive fiind recordmane naţionale în probele de ştafeta, medaliate la Campionatele Balcanice de juniori,multiple campioane naţionale.
Soţii ION şi ELENA DAMASCHIN au antrenat în decursul anilor nenumăraţi recordmani naţionali,
campioni naţionali, medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale de juniori, tineret, seniori la probele de sprint, garduri, semifond , fond.
Prof. ANCA LAURENŢIU – antrenoare a sportivei a sportivei Denisa Zaveica medaliată cu argint la Campionatele Europene de Juniori Varazdin 1989 în proba de 800 m., antrenoare a numeroşi recordmani naţionali,medaliaţi naţionale de juniori şi de seniori.
Prof. MARCEL GRIGORESCU– antrenor a sportivei Alina Hazotă participantă la Campionatele Mondiale
de Juniori II Debreţin 2001, în proba de 100 mg. şi a sportivului Gabriel Bogdan ambii fiind medaliaţi la campionatele balcanice de juniori , recordmani naţionali, medaliaţi la campionatele naţionale. Antrenor al multor sportivi medaliaţi la campionatele naţionale de juniori.
Prof. SIMONA ŞERBAN – antrenor al sportivului Gulyaş Raymond locul II cu echipa României la C.E. de juniori 2003, locul V la C.E. de juniori la 1500 m în 2003 campion balcanic de juniori 2003 antrenoare a multor sportivi medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. DAFIN DANCIU – antrenor al sportivului Tiberiu Buciu medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice de juniori, multiplu medaliat la campionatele naţionale şi a sportivei Simona Buciu recordmana naţională, campioană naţională , sportivă propusă pentru participarea la Jocurile Olimpice Moscova 1980.
A sportivilor: Kiss Erno, Florin Grecu recordmani naţionali la heptatlon, medaliaţi la campionatele balcanice multipli campioni naţionali în probele combinate. De asemenea domnul prof. Dafin Danciu a pregătit nenumăraţi sportivi medaliaţi la campionatele naţionale în probele de: sprint, garduri, sărituri, aruncări,semifond,fond, marş.
Prof. MARIN ISTRATE – Antrenor Emerit, antrenor a sportivei Ancuţa Bobocel- Maestru al Sportului, Campioană Europeană de Juniori cu echipa României de cros, vicecampioană europeană de juniori la cros,campioană balcanică de cros cu echipa României, medaliată cu argint la individual la campionatele balcanice de cros juniori, loc 2 Campionat Mondial Juniori 3000 m.obst.-2004Grosseto, loc2 Campionat Mondial Juniori 3000 m.obst.-2006 Beijing, loc 1 Campionat Mondial U23 -3000 m.obst -2009 Kaunas,
loc 2 Campionat Mondial Universitar 3000 m.obst.2009 Belgrade, loc 1 Jocurile Francofoniei
3000 m.obst. 2009 Beirut. Locul 6 în serii în proba de 3000 m. obstacole la Jocurile Olimpice Londra 2012 –din păcate a ratat finala.Antrenor a multor sportivi medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. BURĂ IOAN – Antrenor Emerit, Membru în Consiliu Federal al Federaţiei Române de Atletism, Preşedintele Comisiei de Cros,Marş,Alergare pe Şosea ,Maraton şi Alergare Montană.
A fost aproape 15 ani antrenorul atletei de aur a României – Constantina Tomescu Diţă
–Maestru Emerit al Sportului – medaliată cu aur la Jocurile Olimpice Beijing în proba de Maraton.
Antrenor al sportivilor: Radu Stroia, Ion Avramescu, Luminiţa Gogărlea,Viorica Dima, Ana Radu, Ionuţ Bură medaliaţi la Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Antrenor a multor sportivi medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Prof. CORNELIU MAZĂRAN – antrenor al sportivului Marius Cocioran – participant anul acesta la J.O. LONDRA 2012 în proba de 50 Km. Marş – a realizat un nou record al României pe această distanţă
Doru Ursu participant Campionatele Mondiale de juniori în proba de 10 km. marş, antrenor a maeştrilor sportului: Frecăţeanu Gheorghe şi Ureche Ion, antrenor a nenumăraţi recordmani naţionali, campioni naţionali, medaliaţi la campionatele şi internaţionale în probele de marş, individual şi pe echipe.
Prof. OCTAVIAN MAZĂRAN – participant anul acesta în calitate de antrenor al atletului Marius Cocioran la Cupa Mondială de marş Saransk (Rusia)13.05.2012 – unde Marius Cocioran a stabilit un nou record al României în proba de 50 km. Marş – rezultat care i-a asigurat prezenţa la J.O. Londra 2012, de asemenea în calitate de antrenor al sportivului Marius Cocioran a participat la J.O. Londra 2012 unde sportivul a obţinut locul 39 stabilind şi un nou record al României în proba 50 km. Marş -3h:57.52
Prof. MIHAI DUMITRU– antrenor al sportivilor: Fasola Andrei şi Tobias Giani Ianoşi, participanţi la Campionatele Mondiale de Juniori II Debreţin, 2001 respectiv Ostrava 2007,antrenor a multor campioni naţionali şi medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale în probele de aruncări.
Prof. MĂRGINEAN GHEORGHE – antrenor a sportivei Eugenia Nicola, multiplă campioană balcanică,recordmana naţională ,multiplă medaliată la campionatele naţionale,participantă la Campionatele europene,medaliată cu argint la Concursul Internaţional „PRIETENIA”, antrenor al sportivului Bănişor Ilie,recordman naţional la 800 m.,campion naţional, multiplu medaliat în probele de semifond fond. Antrenor al multor sportivi medaliaţi la campionatele naţionale şi internaţionale.
Dintre atleţii care în decursul anilor au participat la acest concurs amintim pe Maeştrii Emeriţi ai Sportului: Gheorghe Megelea, Marieta Ilcu, Ella Kovacs, Mariana Chirilă .
Maeştri ai Sportului:
Betini Dan, Georgeta Gazibara, Adrian Laurentiu , Eleodor Pescaru , Ioan Buligă , Aurel Niculescu, Gherghe Cefan, Vasile Bichea, Renate Schadth, Cristina Nicolau, Ioan Ureche, Mircea Demian, Ella Kovacs, Margareta Kesesc, Maria Stănescu , Mariana Simianu , Mihaela Racheru, Lia Murgu ,Dorel Firică, Gheorghe Frecăţeanu , Maria Costescu, Costică Bălan, Daniel Ene, Denisa Costescu , Adriana Fugaru, Otilia Ruicu , Florin Suciu, Iuliana Popescu, Ancuţa Bobocel.
Profesori care au participat în decursul anilor la această manifestaţie sportivă şi care au obţinut medalii la campionatele naţionale şi internaţionale amintim pe: Iosif Korka , Almăjan Toma Guţă, Cojocaru Constantin Ursulescu Gheorhe, Pascal Dan, Pascal Floare, Dumitru Adriana, Galescu Ioan, Petrescu Eugenia,
Trentea Sorin, Corbuş Ion, Glava Ion, Bogdan Samson, Răţă Elisabeta, Meşter Hildegard, Ştefan Naghi, Dumitru Răzvan, Dumitru Irinel, Liliana Dacica, Rusalin Fîc, Murariu Petre, Murgu Waldermar, Murgu Lia, Stan Simona Liliana, Măzăran Octavian, Moruţ Cornel, Marconi Ioan, Tulescu Marika, Mărgineanu Gheorghe, Miclea Constantin, Roman Eugen, Măzăran Octavian, Fulop Alexandru, Lupitu Claudiu,
Grecu Constantin, Gheorghe Petronius, Indreica Gheorghe, Rotaru Sorin, Prundan Traian, Lăzărescu Niculina, Mihai Luca, Bucur Florin, Vişinescu Tase, Alexe Nicolae, Caia Laura, Diaconu Nicu,
Măroiu Marian, Sima Florin, Popescu Gheorghe, Cornel Iovanescu, Bădini Ioan, Guţuleac Gheorghe, Petcu Nicolae, Borlovan Vasile, Pascu Ioan,Văduva Stelian, Tulescu Marika, Marconi Ioan, Ciuşcă Mugurel, Rusu Radu, Silaghi Marian, Dani Chirilă, Dacica Liliana, Moruţ Cornel, Cojocaru Constantin, Murariu Petru, Murgu Waldemar, Stan Simona, Dumitru Mihai, Dumitru Irinel, Enache Marian, Mihaela Răsădean, Gulyas Raymond, Niculiță Ioan, Suslak Ioan.
CLUBUL SPORTIV ŞCOLAR LUGOJ
Secţia de atletism a CLUBULUI SPORTIV ŞCOLAR LUGOJ ,din 1957, anul de înfiinţare şi până în prezent a obţinut un total de 275 medalii la: Campionatele Naţionale, Campionatele Naţionale Şcolare, Campionatele Naţionale ale C.S.Ş.- urilor și Concursuri Internaţionale Oficiale, astfel : 81 MEDALII DE AUR – 99,75 MEDALII DE ARGINT şi 95,50 MEDALII DE BRONZ.
Secţia de atletism a obţinut medalii la următoarele categoriile de vârstă: copii categoria a III-a, copii categoria a II-a, copii categoria a I-a , juniori categoria a III-a , juniori categoria a II-a, juniori categoria a I-a, tineret şi seniori.
Medaliile la categoriile tineret şi seniori au fost obţinute de: ANDREESCU DORINEL, GHEORGHE CLAUDIU, CADIA SILVIU şi OLTEANU ANDREEA .
Cele mai multe medalii pentru Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, au fost obţinute de : PUŞCAŞU DIANA CRISTINA , 20 de medalii. Puşcaşu Diana Cristina a obţinut, 5,25 medalii de aur; 9,25 medalii argint şi 5,50 aur în următoarele probe:triatlon, pentatlon, hexatlon, heptatlon, săritura în lungime, 100m, 200m şi 4x100m.
CADIA SILVIU a obţinut 19 medalii, în probele de 60 m,60mg, aruncarea greutăţi, triatlon, pentatlon, heptatlon, octatlon, 90 mg., lungime, triplusalt, urmat de GHEORGHE CLAUDIU cu 18 de medalii obţinute în probele de marş individual şi pe echipe.
Rezultate obţinute la concursuri internaţionale oficiale:
La Campionatul Mondial de Juniori categoria a II-a Debrecen 2001 – sportivul Cadia Silviu a obţinut locul XI la triplusalt; la Campionatul European de Juniori categoria a I-a – sportivul Gheorghe Claudiu a obţinut locul XI la 10 km. Marş; Gana Simion a obţinut locul VII la Concursul „PRIETENIA” ;
Medaliaţii la campionatele balcanice de juniori au fost sportivii:
Buciu Tiberiu locul 3 la 4×400 m Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a
Andreescu Dorinel locul 3 la aruncarea suliţei Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a
Kisş Erno locul 2 la decatlon Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a
Grecu Florin locul 3 la decatlon Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a
Urioc Sorin locul 1 la 10 km. marş echipe Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a
Gheorghe Claudiu locul 1 la 10 km. marş individual Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a
Cadia Silviu locul 2 la triplusalt Campionat Balcanic Juniori categoria a II-a
Bulgăraşu Andrada locul I la alergare montană Campionat Balcanic Juniori categoria a I-a(2011)
Puşcaşu Diana locul 3 la 4×100 m Campionat Balcanic Juniori categoria a II-a(2013);
Puşcaşu Diana locul 1 în proba de 4×100 m Campionat Balcanic Juniori categoria a II-a
–(2014) şi locul 3 la 100 m Campionat Balcanic Juniori categoria a II-a– (2014).
Meci Internaţional Romania-Israel-Ucraiana-Cipru locul 3 4x100m juniori 1 TEL AVIV(2014).
Campionatele Internaţionale ale României : OLTEANU ANDREEA locul 3 la heptatlon.
Puşcaşu Diana loc 7 -200m şi locul 8 100m, Franţescu Diana loc 7 – 400 m – Campionatele Internaţionale ale României – Piteşti, 2014;
Meci Internaţional Romania-Israel-Ucraiana-Cipru locul 2 4x100m juniori 1 Piteşti(2015).
Sportivii nominalizaţi la loturile naţionale : BUCIU TIBERIU, BUCIU SIMONA, MURARIU CERASELA,VARGA MONICA, GANA SIMION, ANDREESCU DORINEL, URIOC SORIN, KISS ERNO, GRECU FLORIN, GHEORGHE CLAUDIU, CADIA SILVIU , OLTEANU ANDREEA, BULGĂRAŞU ANDRADA, BULGĂRAŞU MĂDĂLIN, PUŞCAŞU DIANA.
Secţia de atletism a CLUBULUI SPORTIV ŞCOLAR LUGOJ se poate mândrii cu sportivi care au stabilit şi recorduri naţionale, astfel:
– BUCIU SIMONA – PENTATLON;
– GANA SIMION – TETRATLON;
– KISS ERNO – HEPTATLON;
– GRECU FLORIN – HEPTATLON;
– GHEORGHE CLAUDIU – 10 Km. MARŞ;
– OLTEANU ANDREEA – ARUNCAREA SULIŢEI;
– CADIA SILVIU – OCTATLON;
– BILICI OVIDIU – SĂRITURA ÎN ÎNĂLŢIME;
În prezent este valabil doar recordul naţional stabilit în anul 1999 de sportiva OLTEANU ANDREEA în proba de suliţă fete junioare categoria a III-a (39,19 m.).
Următorii sportivi au realizat medalii pentru CLUBUL SPORTIV ŞCOLAR LUGOJ:
MĂRŞESCU DANA, ŞELARIU MARIA, NICHIFOR FRĂSINA, BUCIU TIBERIU, BUCIU SIMONA, MURARIU CERASELA, VARGA ALEXANDRU, VARGA MONICA, KRALL IOAN, BEŢIU FANI, PLESCA TEODORA ,VRUDNIK ADRIAN, GOGU CRISTIAN, GANA SIMION, ANDREESCU DORINEL, TUNEI SILVIA, URIOC SORIN, KISS ERNO, GRECU FLORIN, KUBINEŢ SIMONA, GHERGHE CLAUDIU, POPESCU SORIN, ŞISKOVICS MARK, ANDREESCU CRISTIAN, BUCIU ANDRA, CADIA SILVIU, OLTEANU ANDREEA, GROS WANDA, BILICI OVIDIU, MUNTEANU IONELA, URSULESCU CLAUDIA, BOZDOG LAVINIA, PAPP ROBERT, VOICU ALEXANDRA, BODI DENYS, BAMBU RĂZVAN, BUCEVSCHI DENIS, CRISTEA KERSTIN, BULGĂRAŞU MĂDĂLIN, GAŞPAR ADRIAN, CÎRPACI MANUEL, BOLKIŞ MELISSA, PUŞCAŞU DIANA, BULGĂRAŞU ANDRADA, BULGĂRAŞU MĂDĂLIN, PRICOP MIRUNA, CIOFU RĂZVAN, VÎNĂTU ANDRADA, FRANŢESCU DIANA, PETRESCU PATRICIA, LOCH TANIA, BOZDOG SHARA, MAGA RAISA, COSTA TIMEEA, CAZACU DANA, COJOREAN ALICIA, OPRESCU ALIN, MAGHEȚ MIRUNA
Sportivii de mai sus au fost pregătiţi de profesorii: Danciu Dafin, Baba Doru, Colov Rozalia, Stein Nicolae, Adreescu Dorinel , Lupulescu Adrian, Vrudnik Adrian şi Canea Vasile.
Catedra de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj aduce calde mulţumiri sponsorilor concursului, astfel:
SC WERZALIT SA(General Manager Rambacher Stephan), Filiala PSD Lugoj, Filiala PNL Lugoj, TI&MAR (ing. Iliaș Marcel), SC BOM MECANICA( Manager Octavian Batori), SC ASEXPRES SRL (Manager Szabo Gabriel), Ing. Ambruș Ioan, SC AUSNIT OLARIU ȘI ASOCIAȚII și familia Borsos.
Mulțumiri : Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Municipiului Lugoj, Consiliului Local Lugoj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Poliţia Municipiului Lugoj, Jandarmeria Municipiului Lugoj, Federaţiei Române de Atletism, Direcţiei pentru Sport și Tineret Timiş, Asociaţiei Judeţene de Atletism Timiş, Hanul “Ana Lugojana ”S.A, SC Meridian 22 Lugoj (Manager Groza Iosif), SC Salprest Lugoj (Manager Ghera Mircea), si, in special d-nei Dragoş Mirela pentru ajutorul acordat in organizarea acestei competitii.
* Prof. Vrudnik Adrian, care a redactat acest material, îşi cere scuze pentru eventualele omisiuni desigur,neintenţionate.
Cristina Corocan