Ciupercile de Scăiuș… ușor de mâncat, greu de vândut
Ciupercile sunt un aliment foarte hrănitor, fie proaspete, fie conservate. Cultura ciupercilor este, însă, o activitate foarte migăloasă, iar cultivatorii întâmpină numeroase obstacole, mai ales la valorificarea producţiei.
Articol editat de Radio Resita, 20 octombrie 2017, 06:55 / actualizat: 20 octombrie 2017, 9:09
„Ciupercile de cultură merg bine, dacă ne ocupăm de ele! Avem şase ani de când facem treaba asta, am căpătat experienţă, am îmbunătăţit activitatea, trebuie să meargă! Avem condiţii adecvate pentru cultura ciupercilor, condiţii climatice, să putem asigura parametrii necesari!„, ne-a declarat Dănuţ Beg – cultivator de ciuperci din satul Scăiuş, aparţinător comunei Fârliug.
Problemele apar când vine vorba despre valorificarea ciupercilor! „Căutăm, ne zbatem să găsim piaţă de desfacere! Asta-i o altă poveste pe care o avem în vedere permanent pentru că altfel muncim degeaba! Avem încheiate contracte cu firme pentru preluarea producţiei, dar nu în totalitate, nu acoperă întreaga producţie şi atunci trebuie să ne zbatem ca să vindem produsele! La sfârşitul annului, când tragem linia, trebuie să iasă pluş altfel nu putem continua!”, ne mărturiseşte Dănuţ Beg.
Paul-Sever SMADU