Ziua Drapelului, sărbătorită astăzi la Reşiţa
Articol editat de Sebastian Dragomir, 26 iunie 2017, 11:57
Steagul a fost păstrat peste noapte în Biserica monumentală din Parcul Tricolorului, iar astăzi a fost resfinţit şi arborat din nou pe catarg. La ceremonie au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului şi reşiţenii aflaţi în trecere.
Constituţia României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn.
Suprefectul Sebastian Purec a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne:
”Sărbătorirea Zilei Drapelului Național ne face să ne întoarcem, măcar pentru o clipă, sufletul și mintea de la tumultul cotidian al preocupărilor noastre, către teme și subiecte de esență pentru ceea ce înseamnă România, cum ar fi importanța simbolurilor și a tradițiilor naționale. Iar Drapelul României este un simbol național, primul, așa cum este enumerat de articolul 12 din Constituție. Sunt convinsă că fiecare dintre noi se simte mândru când Tricolorul României stă cu demnitate alături de drapelele celorlalte state importante ale lumii sau atunci când îl vedem înălțându-se pe cel mai înalt catarg. Astăzi, avem ocazia să sărbătorim și să cinstim Drapelul Național, indiferent de reușita cuiva, performanța sau rezultatul vreunei competiții.
Așa că, dragi români, vă îndemn să vă bucurați de această zi, să arborați Drapelul Național acasă, la muncă și oriunde acest lucru este posibil și veți vedea că emoția pe care o vom simți este aceeași.
Pentru colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne – militari, polițiști, cei care au depus jurământul de credință față de România, Tricolorul este chiar mai mult decât un simbol național. El reprezintă forța și autoritatea sub care ei slujesc cu devotament și respect poporul român.
La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!”
Citeşte şi: Ziua Drapelului Naţional
La rândul său, viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica spune că drapelul ne-a însoţit permanent, de-a lungul istoriei:
„Sub stindard, întotdeauna ne-am mândrit şi ne-am apărat şansele cu corectitudine. Atât pe plan sportiv, cât şi la celelalte evenimente la care am participat. Întotdeauna, când am fost ca sportivi pe cele mai înalte catarge ne-a făcut să ne simţim mândri sub acest drapel”.
Ceremonia organizată de Ziua Drapelului s-a încheiat cu o o scurtă paradă militară, detaşamentul de onoare fiind format din două plutoane de la ISU şi Jandarmeria din Caraş-Severin.
(Sebastian Dragomir)