Preşedintele Klaus Iohannis a primit, la Washington, distincţia „Light Unto the Nations”!
Articol editat de Daiana Rosca, 6 iunie 2017, 07:29 / actualizat: 6 iunie 2017, 15:39
Preşedintele a dedicat premiul României şi cetăţenilor săi şi a spus că ţara noastră va contiuna să fie unul dintre cei mai importanţi susţinători ai relaţiilor transatlantice în interiorul Uniunii Europene. Relaţia Uniunea Europeană – Statele Unite ale Americii are în România un puternic susţinător. Preşedintele Klaus Iohannis declara, la Washington, la Forumul American Jewish Committee, că România – ca ţară NATO şi membră a Uniunii Europene – este un promotor puternic al relaţiei transatlantice. În faţa provocărilor la care sunt supuse Europa şi Statele Unite, trebuie să ne păstrăm şi să ne întărim puterea, mai preciza Klaus Iohannis, care menţiona că relaţia transatlantică este în continuare garanţia noastră cea mai puternică pentru securitate, libertăţi fundamentale şi prosperitate.
Klaus Iohannis: „Continui să cred cu putere în importanţa Uniunii Europene. Avem nevoie de un efort creativ reînnoit pentru o Europă mai puternică, mai sigură şi mai prosperă. Statele Unite, de asemenea, au nevoie de Uniunea Europeană ca partener strategic. Securitatea Uniunii Europene în sensul Europei în ansamblu este foarte relevantă pentru securitatea Statelor Unite. A fost întotdeauna cazul şi va mai fi. În acest context, vă pot asigura că vom continua să fim unul dintre cei mai puternici piloni transatlantici din interiorul Uniunii Europene”.
Preşedintele Klaus Iohannis s-a referit şi la legătura puternică dintre România şi Statele Unite, în contextul în care marcăm, anul acesta, 20 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Klaus Iohannis a evidenţiat excelenta cooperare în domeniul militar, oportunităţile economice din România, dar şi domenii precum educaţia sau cercetarea ca fiind de mare importanţă pentru viitorul comun.
Preşedintele Klaus Iohannis a primit distincţia în cadrul Forumului Global al American Jewish Committee, cu peste 3.000 de participanţi din peste 70 de ţări. Forumul este cea mai mare întrunire a unei organizatii evreieşti la nivel mondial, la care sunt prezenţi şefi de stat şi de guvern, miniştri de externe şi reprezentanţi ai Congresului Statelor Unite şi ai instituţiilor federale.
Sursă: Rador