Soluţia neînţelegerilor din consiliile locale: dizolvarea
Articol editat de Radio Resita, 24 mai 2017, 14:36
Primarul comunei Zorlenţu Mare, Martin Cornea, a solicitat în instanţă dizolvarea consiliului local. El spune că după un an de zile, o parte dintre consilieri nu înţeleg că trebuie să pună împreună umărul pentru binele localităţii.
Primarul din Zorlenţu Mare mai spune că o parte dintre consilieri lipsesc nejustificat de la şedinţele de consiliu, astfel că acestea nu se pot ţine, iar proiectele de hotărâre nu pot fi votate. În plus, nu se poate înțelege nici cu viceprimarul , astfel că nici măcar nu se salută.
„Nu reuşim, după 20 de ani de conducere cu acelaşi primar, tabăra respectivă nu înţelege să ne lase în pace, să ne vedem de treabă. Ei solicită tot felul de lucruri care din punctul meu de vedere şi a angajaţilor primăriei, nu sunt legale, adică nu putem să eliberăm o autorizaţie sau orice fel de documente fără o cerere prealabilă.
Nu neapărat toţi consilierii PNL gândesc la fel, însă se pare că mare parte din ei sunt conduşi de fosta conducere şi nu reuşim să ne înţelegem. În special cu viceprimarul avem o relaţie foarte defectuoasă: la momentul ăsta chiar nu ne vorbim. Nu cred că este normal ca într-o instituţie publică, primii oameni să nu se salute, să nu-şi dea bună ziua.Este pentru a doua oară când consilierii PNL, în momentul în care trebuie numit preşedintele de şedinţă, lipsesc. Lipsesc nemotivat.” – a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul Martin Cornea.
Consiliul local Zorlenţu mare este format din 9 membri: 5 PNL şi 4 PSD. În acest moment se aşteaptă decizia justiţiei.
O situaţie asemănătoare se regăseşte şi la Păltiniş.
Aici consilierii n-au căzut de acord nici măcar pentru votarea bugetului din acest an, astfel încât nu se pot deconta decât cheltuieli curente, ceea ce înseamnă că nu se pot face nici un fel de investiţii.
În această situaţie, Prefectura Caraş-Severin este cea care a depus la judecătorie solicitarea de dizolvare a consiliului local Păltiniş.
Acesta are 11 consilieri, din care 4-PSD, 4-PNL, 2-PMP şi unul PPUSL. Şi în acest caz se aşteaptă decizia tribunalului. (Daniela Tudor)