Warner Bros la Castelul Corvinilor. Se filmează secvenţe din producţia horror The Nun
FOTO: Jurnalul National
Articol editat de Mirabela Afronie, 30 aprilie 2017, 11:32
Decorurile sunt deja la castel, iar echipa de producţie este aşteptată să ajungă în următoarele zile, secvenţele turnate în castelul lui Iancu de Hunedoara urmând sa fie vazute în filmul “The Nun” (Călugariţa), a cărui premieră este programată pentru vara anului viitor, în Statele Unite ale Americii, transmite corespondentul Radio România, Ilie Pintea.
Potrivit administratiei Castelului, filmările vor avea loc în şanţul de apărare, în grădina castelului, dar şi în Sala Dietei, iar pe perioada filmărilor, accesul turiştilor nu va fi restricţionat.
Din echipa de producţie ce urmează să sosească la Hunedoara vor face parte atât americani, cât şi români de la studioul Castel Film, care a mai avut filmări la Hunedoara în anul 2010, când Castelul Corvinilor a fost scena mai multor secvenţe din „Ghost Rider 2 –Spirit of Vengeance”, cu Nicholas Cage în rolul principal.
Povestea monumentului
Castelul Corvinilor a fost construit în secolul XV, în vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara, când voievodul Transilvaniei a decis transformarea unei aşezări din piatră de râu şi calcar, de pe Dealul Sânpetru, într-o fortăreaţă impunătoare, luxoasă şi indestructibilă în faţa atacurilor armate. Proiectul lui Ioan de Hunedoara a fost continuat de soţia sa, Elisabeta Szilagyi, şi apoi de familiile nobiliare care au avut în stăpânire cetatea. De-a lungul istoriei, arhitectura castelului a suferit numeroase modificări. Cele mai importante dintre ele sunt consemnate în la sfîrşitul secolului al XIX-lea. Reabilitarea din temelii a avut loc după ce, în 13 aprilie 1854, în timpul unei furtuni, un trăznet a provocat un incendiu mistuitor. Flăcările au transformat în scrum acoperişul din şindrilă al cetăţii, grinzile, scările de lemn, plafoanele şi au devastat aproape întreg castelul, singura uşă din lemn care nu a fost atinsă, fiind tocmai poarta închisorii, veche de cinci secole. Vreme de aproape zece ani, castelul a fost atunci părăsiţ însă apoi a intrat în cea mai amplă operaţiune de renovare, întinsă pe aproape 40 de ani. În prezenţ monumentul istoric se pregăteşte să intre într-o nouă etapă de restaurare, de această dată pe fonduri accesate prin programele Uniunii Europeană, potrivit autorităţilor locale.
FOTO: Jurnalul National