Unii la grătare, alţii la curăţenie. Tinerii şi Primăria Reşiţei au dat un exemplu
Participanţii au transmis cu acest prilej şi un mesaj celorlați cetăţeni ai urbei de pe Bârzava.
Articol editat de Cristina Corocan, 12 aprilie 2017, 18:53 / actualizat: 13 aprilie 2017, 12:02
Primarul Ioan Popa a cerut sprijinul elevilor din oraş pentru a se implica în ecologizarea drumurilor de acces spre Reşiţa. Peste 300 de tineri au răspuns invitaţiei şi au făcut curăţenie pe marginea drumurilor care leagă municipiul Reșița de Bocşa, Soceni, Lupac, Caraşova şi Văliug.
Tinerii spun că participă cu plăcere la această acțiune.
“Este o activitate foarte bună, îmi place fiindcă așa ne facem şi noi oraşul mai frumos. Am învăţat despre lucrul în echipă, să fiu mai ecologic cu ţara mea, oraşul meu.”
”Este o iniţiativă bună pentru că putem să curăţăm locurile astea şi e bine pentru oraş. Cred că nu o să mai arunc aşa de multe gunoaie din maşină pentru că este foarte greu să le strângi, mai ales după ce se lipesc aşa de pământ. ”
Participanţii au transmis cu acest prilej şi un mesaj celorlați cetăţeni ai urbei de pe Bârzava.
“Să vină cât mai mulţi, să participe şi ei şi să facem oraşul mai frumos.”
“Să încerce să nu mai arunce aşa de multe lucruri pe jos, pentru că nu e bine şi doar împreună putem să avem un oraş mai frumos.”
Primarul consideră că este necesară implicarea fiecărui cetăţean pentru a păstra Reşiţa curată, dar şi împrejurimile orașului:
”Am creat 5 echipe mari, care s-au deplasat în afara Reșiței cu autobuze. Au rămas pe traseu din 2 în 2 km şi au colectat toate mizeriile astfel încât atunci când oamenii vin, cel puţin spre oraşul Reşiţa să constate că lucrurile sunt mai în regulă şi că e mai curat înspre zona noastră. În special în zonele de parcări se lasă mizerie foarte multă, noi acum abia ieşim din Bocşa şi avem deja 10 saci plini. Sperăm să tragem prin acest demers un gest de alarmă. Cinci grupe înseamnă undeva la 300 de copii care comunică cu parinţii lor, comunică în şcoală despre acţiune şi poate că trezim spiritul civic în rândul cetăţenilor.
Rog oamenii să fie mai atenţi la ceea ce fac. Dacă bem un suc, o apă în maşină hai să păstrăm recipientul până ajungem la un coş de gunoi. Nu e mare lucru, trebuie doar să fie mai atenţi cu mediul înconjurător.”
Deplasarea elevilor voluntari pe cele 5 trasee a fost facilitată de Primărie, iar siguranţa le-a fost asigurată cu ajutorul poliţiştilor rutieri.
Claudiu Pamfil