[FOTO] Miei sunt, cumpărători să fie: În primele zile din Săptămâna Mare, oamenii consultă preţurile în pieţele din sud-vest
Gheaţa a fost spartă în pieţele din urbe, iar primii miei au fost deja sacrificaţi în târguri. Ciobanii cer pentru un kilogram de miel sacrificat 20 de lei, însă cumpărătorii nu se prea înghesuie să cumpere, cu toate că preţurile sunt mai mici decât anul trecut:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 11 aprilie 2017, 17:00
Gheaţa a fost spartă în pieţele din urbe, iar primii miei au fost deja sacrificaţi în târguri. Ciobanii cer pentru un kilogram de miel sacrificat 20 de lei, însă cumpărătorii nu se prea înghesuie să cumpere, cu toate că preţurile sunt mai mici decât anul trecut:
O parte din reşiţeni cumpără pentru masa de Paşti carne de miel din tradiţie creştinească:
La sectorul brânzeturi, kilogramul de caş îl găsim în piață la prețul de 20 de lei, iar brânza la 23:
Indiferent de unde se achiziţionează carnea de miel sau de ied, inspectorii sanitar-veterinari îi sfătuiesc pe consumatori să fie atenţi la cumpărarea produsului care se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate, iar carnea comercializată trebuie să fie marcată cu ştampila de control veterinar.
Carnea de miel trebuie să prezinte la suprafaţă o peliculă uscată, de culoare roz până la roşu, să fie fermă şi elastică, atât la suprafaţă cât şi în secţiune. Mirosul trebuie să fie caracteristic de produs proaspăt.
Produsele achiziţionate sub formă refrigerată se vor transporta în condiţii igienice cât mai repede la domiciliu şi se vor păstra obligatoriu la frigider, au mai subliniat aceştia.
(Hardy Cvoica)