Lungul drum al nopţii către zi: Produsele tradiţionale din Caraş-Severin stau la… coadă
Însă nu orice produs realizat în gospodăria omului este şi tradiţional. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a dobândi această calitate, produsul trebuie realizat exclusiv din materii prime locale, fără aditivi alimentari, având la bază o reţetă şi un procedeu de prelucrare tradiţională. O serie de noi produse se află acum în faza de pregătire a documentaţiilor pentru a fi reatestate, a mai spus Pavel Nefir:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 29 martie 2017, 14:00
Însă nu orice produs realizat în gospodăria omului este şi tradiţional. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a dobândi această calitate, produsul trebuie realizat exclusiv din materii prime locale, fără aditivi alimentari, având la bază o reţetă şi un procedeu de prelucrare tradiţională. O serie de noi produse se află acum în faza de pregătire a documentaţiilor pentru a fi reatestate, a mai spus Pavel Nefir:
Amintim că, pentru a obţine atestatul de produs tradiţional, producătorul trebuie să ataşeze la dosar şi referinţe biografice despre vechimea produsului, dar şi să dovedească provenienţa reţetei de fabricaţie moştenită din generaţie în generaţie. (Hardy Cvoica)
Sursa foto: festivaluriromanesti.ro