Serbia e pentru păstrarea păcii și stabilității
Adunarea Naţională a Republicii Serbia şi-a încheiat ieri seară dezbaterile pe marginea Proiectului Hotărârii despre participarea Armatei Serbiei în operaţiunile multinaţionale din acest an, precum şi despre planul anual pentru participarea Armatei Serbiei şi altor forţe ale apărării în operaţiunile multilaterale.
Majoritatea deputaţilor a declarat că va sprijini acest proiect, menţionând că astfel se contribuie la păstrarea păcii şi stabilităţii.
Articol editat de Radio Resita, 3 noiembrie 2016, 12:48
Deputatul PLD, Nenad Milici şi-a exprimat îngrijorarea că Serbia introduce o balanţă între numărul exerciţiilor cu Rusia, pe de o parte, iar pe de altă parte, cu toţi ceilalţi parteneri.
Deputatul PSD, Goran Bogdanovici a spus că participarea militarilor contribuie la consolidarea securităţii la noi şi în restul lumii.
Mişcarea socialiştilor l-a întrebat pe ministrul apărării Zoran Djordjevici despre posibilitatea întoarcerii stagiului militar obligatoriu care i-a răspuns că aceasta numai în primul an ar însemna separarea a 70 miliarde de dinari din buget.
Pentru Dveri, misiunile de pace din organizaţile UE sunt inacceptabile.
Deputatul democrat a spus că 80 de procente din membrii Armatei Serbiei câştigă sub media din Republică, iar peste 80 procente dintre sub ofiţeri au salariul sub 40 de mii de dinari.
Atitudinea radicalilor sârbi este că nici un militar sârb nu trebuie trimis în misiunile UE şi că Serbia nu trebuie să trimită forţe militare în statele care au votat pentru aderarea Kosovo la UNESCO.
Preşedinta parlamentului, Maja Gojkovici a apreciat aseară comportamentul deputatului Mişcării ”Ajunge!”, Saša Radulovici, ca fiind ruşinos şi că unicul său scop este să zădărnicească munca parlamentului, iar în Adunare să facă circ. Ea a spus că în ultimele două zile s-a ajuns la câteva incidente, când a fost nevoită să dea pauză. A mai spus că până în prezent i-a dat trei măsuri punitive, dar că nu intenţionează să-l îndepărteze de la şedinţă, considerând că fiecare deputat trebuie să aibă ocazia să-şi prezinte argumentele împotriva unor proiecte de lege.