Cine se implică în salvarea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Anina?
Articol editat de Cristina Corocan, 1 noiembrie 2016, 13:07
”Ne-am luat angajamentul în CL că vom susține toate cheltuielile cu utilitățile publice: căldură, apă, curent. Nu sunt mici pentru orașul Anina, pentru că se adună undeva la 25.000 de lei pe lună. Nouă ne-ar trebui în total vreo 60.000, din aceștia 25.000 asigurăm noi și restul de 35.000-40.000 ar trebui de la Consiliul Județean”, a concluzionat primarul Gheorghe Românu.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu a afirmat că în acest moment există posibilitatea ca beneficiarii Căminului din Anina să fie preluați de cele existente în subordinea Consiliului Județean.Silviu Hurduzeu explică:
”Am discutat cu primarul orașului Anina despre preluarea căminului, iar dânsul se angaja ca în eventualitatea preluării acelui cămin, Consiliul Local Anina să suporte o parte din cheltuieli, cele materiale. Consiliul Județean Caraș-Severin ar urma să suporte cheltuielile cu personalul, dar și acelea sunt foarte mari. În acest moment există posibilitatea ca la nivelul căminelor pentru persoane vârstnice aflate în subordinea Consiliului Județean să fie preluați beneficiarii de la Anina, a spus Silviu Hurduzeu.”
Consiliul Județean Caraș-Severin are acum în subordine și acoperă cheltuielile la Căminele pentru Persoanele Vârstnice din Reșița, Caransebeș, Sacu și pentru Căminul pentru persoane fără adăpost din Caransebeș.
Cristina Corocan