Radio România dă ora exactă tuturor românilor! Radio România este însăşi limba română!
Radio România este simbolul care scrie de aproape 90 de ani istoria românilor. Radio România adăpostește tezaurul limbii române.
Radio România este fonoteca spiritualității românești ce adăpostește lacrimile de bucurie și de tristețe ale unei națiuni în mărgăritarele clipelor în trupul acelei inegalabile stări:
SĂ VEZI-AUZIND!
Articol editat de Radio Resita, 24 octombrie 2016, 13:00 / actualizat: 24 octombrie 2016, 14:12
Eu și încă un popor, cu toții, suntem Radio România.
Ce înseamnă Radio România? Ce simbolizează radioul național? Oriunde în lume radioul și televiziunea națională înseamnă ființa națională, simboluri de care nu se atinge nimeni.Cu atât mai puțin cei care conduc sau aspiră să conducă destinele unei națiuni.
Ce le-a mai rămas românilor după revoluție? Niște simboluri… simboluri umane, mari campioni, mari actori, mari oameni de cultură sau de știință.
Cine mai promovează astăzi, într-o lume înebunită după rating, asemenea simboluri?
RADIOUL NAȚIONAL. DE CE ?
Pentru că la rândul său este un simbol național care a supraviețuit alături de poporul român tuturor vitregiilor istoriei.
Generație după generație a crescut cu vocile consacrate ale acestor simboluri; generația tânără de azi are singura șansă de a fi promovată cu obiectivitate doar de radioul național. Radio România este un simbol care a crescut și crește simboluri, o echipă care trăiește din legământul de credință pentru promovarea valorilor și acuratețea difuzării informațiilor către români. Simplu, pe o contribuție nesemnificativă de 2,5 lei pe lună, dar pe o linie a sufletului prin care limba română merge de la inimă către suflet, sufletul românesc care este pus astăzi la încercare de cei care nu știu să se ridice la demnitatea unui neam.
Radio România dă ora exactă tuturor românilor, Radio România este însăși limba română!
Nu faceți comerț cu simbolul acesta! Nu ucideți timpul, istoria și libertatea generaților care au nevoie să se atașeze Valorilor și Culturii promovate într-un simbol care înseamnă însăși ființa neamului nostru, așa cum ORF, RAI, WDR, sau alte posturi naționale, ale altor țări, sunt simbolurile lor și nu se pot cuantifica sau evalua printr-o taxă ale cărei efecte reprezintă stingerea luminii care călăuzește un neam, o patrie cu demnitate printre patriile care alcătuiesc și locuiesc globul pământesc.
Nu este vorba de taxa pe viciu, sau pe pescuit, nu este vorba de o taxă pentru deja inexistentul carnet de muncă, este ce-a de-a 102-a taxă care atinge o parte insignifiantă din bugetul populației, este vorba de mai mult decât atât-este vorba de dreptul simbolic de a exista ca națiune prin limba maternă, departe de ambițiile mărunte ale unor personaje efemere în ceasul timpurilor prezente, fiindcă înțelepciunea românească spune că Omul este mare prin ceea ce lasă în urma sa, nu prin ceea ce face.
Conferențiarul dr. al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Radu Gabriel a mărturisit în exclusivitate pentru Radio Reșița despre importanţa radioului public în cariera marilor actori români şi despre mirajul vocilor care răzbăteau din difuzoarele vremurilor, despre influenţa radioului asupra viitorilor mari artişti în alegerea profesiei:
„Au devenit mari pentru că au lucrat mult, se duceau la radio şi făceau teatru radiofonic. Dumnezeu pe pământ era teatrul radiofonic, eu şi generaţia mea am crescut cu difuzorul, aşa aveam acces la poveste, la mister la aventură”.
Radio România este simbolul care scrie de aproape 90 de ani istoria românilor. Radio România adăpostește tezaurul limbii române.
Radio România este fonoteca spiritualității românești ce adăpostește lacrimile de bucurie și de tristețe ale unei națiuni în mărgăritarele clipelor în trupul acelei inegalabile stări:
SĂ VEZI-AUZIND!
Cu o taxă de 2,50 lei pe lună, pentru Radio România, intri în sala de teatru, în sala de sport, în studioul de știri sau călătorești în întreaga lume. Cu 2,50 lei -taxa radio- asculți muzica populară preferată, sau rememorezi stilurile muzicale lansate de mari interpreți. Cu 2.50 lei ai acces în muzee, biblioteci, sau discoteca radio, cu 2,50 ești sigur că ești informat, respectat și ascultat.
Taxa radio de 2,50 lei reprezintă investiția ta în sufletul care adăpostește de nouă decenii limba și literatura română, simbolic făcând parte din familia care se numește România.
Această taxă modică odată desființată ar însemna mai degrabă că românii vor deveni orfani de ultimul simbol care le-a rămas, încă, nepolitizat după revoluție.
Radio România se diferențiază de celelalte canale media pentru că transmite Adevăruri, nu știri.
Epilog: „Radioul național e o călăuză. Radioul național e presă şi carte, teatru şi muzică, amvon şi catedră. Este un element de valoare universală. Fără să aibă resursele închise în carte, e o scenă nouă, o tribună nouă care dă acţiunii de cultură un caracter permanent.” Gheorghe D. Mugur,
Anca Bica-Bălălău
Nota redacției:
Vă reamintim că părinţii fondatori ai radioului public, în anul 1928, au propus Parlamentului Romaniei, Regelui şi societăţii românesti introducerea abonamentului radio. Abonamentul radio a fost menţinut de toate regimurile politice de până acum, adăugându-se din 1956 şi abonamentul tv. Abonamentul radio-tv este dovada contractuală că acţionarii Televiziunii şi ai Radioului publice sunt cetăţenii, garanţii valorilor care ne reprezintă ca naţiune.