Păstrăvul de Topleț – delicatesa sezonului pe Valea Cernei!
Articol editat de Mirabela Afronie, 10 august 2016, 12:56
„Păstrăvul este crescut în apă rece de munte şi are o calitate foarte bună la gust! Facem faţă solicitărilor, deoarece cantitatea pe care o avem deisponibilă pentru valorificare este una mare şi, de asemenea, noi nu am stabilit nişte zile pentru vânzare. Dacă se duce omul în orice zi de luni până duminică poate să cumpere peşte zi-lumină, doar să vedem să scoatem peştele din bazinul de valorificare! În rest, nu facem restricţii… cine vrea să cumpere peşte pentru consumul propriu poate să meargă în orice moment pentru a-şi cumpăra păstrăv„, ne-a precizat şeful păstrăvarilor de pe Valea Cernei.
O mare cantitate de peşte ajunge pe mesele restaurantelor sau teraselor în aer liber din staţiunea Băile Herculane. „Nu am făcut o analiză obiectivă a fiecărui cumpărător în parte, persoană juridică sau societate comercială care are servicii de restaurant, dar din borderourile cu depunerile banilor încasaţi de Ocolul Silvic am văzut pensiuni care cumpără peşte, restaurante din staţiune, liniile de producţie cu mâncare proaspătă… Oamenii sunt învăţaţi cu păstrăvăria noastră, sunt mulţumiţi de calitatea peştelui şi de aceea cred că, faţă de ceilalţi concurenţi pe piaţă, suntem în pol-position!„, ne mărturiseşte Grigore Bardac.
Preţul unui kilogram de peşte la Păstrăvăria de la Topleţ este de 18 lei, TVA-ul fiind inclus.
Paul-Sever SMADU