Accident din cauza POKEMON GO în regiunea de vest. Un şofer se juca la volan şi a intrat în alt autoturism
Articol editat de Mirabela Afronie, 22 iulie 2016, 11:37
În lume, mai exact în Guatemala, s-a înregistrat primul deces, după ce, la câteva ore după ce au instalat aplicația, doi tineri au intrat prin efracție într-o locuință, în căutarea Pokemonilor. Aceștia au fost împușcați de proprietar, iar unul dintre ei a murit. Astfel de incidente au mai avut loc în toată lumea. Doi jucători care vânau pokemoni au căzut de pe o stâncă în Encinitas, California, alți doi au fost împușcați de proprietarul unei case din Florida, care i-a confundat cu spărgători de locuințe, iar mulți șoferi au fost amendați pentru că se jucau la volan. Isteria capturării pokemonilor i-a prins însă și pe români și, implicit, pe hunedoreni. Jocul poate fi descărcat de aproximativ o săptămână în România, iar până acum nu a creat incidente. Șoferul devean al unui BMW X1 a fost însă prima victimă a pokemonilor. Mașina acestuia a fost lovită de o altă mașină a cărui șofer se juca deja mult prea periculosul joc. „Eram în parcarea de la Ulpia, încercam să îmi parchez mașina, mă asiguram din toate părțile, și m-am trezit cu o altă mașină în mine. Mi-a lovit aripa din spate. Puțin se vede, e doar o zgârietură. În momentul impactului, eu am coborât de urgență din mașină să văd ce s-a întâmplat. Când cobor, un domn la vreo 40 de ani, cu un Opel Corsa, era cu un telefon în mână și cu ochii în el. Chiar și după impact, se uita în telefon. Am mers la el și i-am spus <domnule, ești nebun, nu te uiți pe unde mergi?>, iar el mi-a răspuns: <stai puțin, că sunt pe Pokemon Go>. El râdea și își cerea scuze. Nu ne-am certat, până la urmă e doar o mică zgârietură pe aripă, iar eu am Casco pe mașină”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Voicu M., din Deva. Bărbatul mai spune că, deja, acest joc creează o nebunie întreagă și că are și el prieteni care au devenit obsedați de Pokemon Go. „Mai am o cunoștință care se plimbă prin oraș cu mașină, arde motorina după pokemoni”, mai spune Voicu M.
Polițiștii atrag atenția pasionaților de „Pokemon Go”: nu jucați în timp ce șofați
Jocul „Pokemon Go” se dovedește a fi din ce în ce mai periculos, iar polițiștii atrag, deja, atenția pasionaților de capturarea micilor monstruleți să nu se joace atunci când sunt la volan. „La IPJ Hunedoara nu s-au înregistrat deocamdată incidente de acest gen, iar cazul pe care mi l-ați prezentat (n.r. cel al deveanului a cărui mașină a fost lovită de un autoturism al cărui șofer se juca la volan), cel mai probabil, s-a rezolvat prin înțelegerea părților. Îi sfătuim pe șoferi să respecte regulile de circulație și să nu folosească telefonul mobil în timp ce conduc, pentru că atenția le poate fi afectată”, a declarat Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Totodată, oamenii legii atrag atenția și pietonilor, pentru că aceștia riscă să fie victimele accidentelor de circulație, în căutare de pokemoni.
Cum funcționează jocul „Pokemon Go”?
„Pokemon Go” face legătura dintre lumea reală şi lumea virtuală. În toată lumea, numeroase construcţii sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiţi pokemonii, iar apoi antrenaţi şi plasaţi în luptă cu cei ai altor utilizatori. Aplicaţia (accesibilă atât de pe Android, cât şi de pe iOS) funcţionează pe acelaşi principiu ca jocurile lansate la început, doar că „Pokemon Go” îi atribuie un rol în lumea reală utilizatorului şi îl ghidează prin împrejurimi. Când utilizatorul se apropie de câte o creatură sau de un element al jocului, smartphone-ul vibrează, iar jucătorul poate arunca o „poke-minge” fictivă şi captura un pokemon.
„Pokemon Go”, noul joc pe mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în numai două zile. Aplicaţia are toate şansele să devină una dintre cele mai populare din lume şi chiar să surclaseze Twitter și Facebook. După doar două zile de la apariţie, aplicaţia era deja instalată pe 5.16% din toate echipamentele Android din Statele Unite, conform datelor publicate de SimilarWeb, comparativ cu aplicaţia de dating Tinder, considerate una dintre cele mai populare descărcări din magazine virtuale, care a fost instalată pe numai 2% din dispozitive.
Sursa: glasul-hd.ro