Un vaccin împotriva demenței ar putea fi gata în câțiva ani, susțin cercetătorii australieni
Articol editat de Mirabela Afronie, 13 iulie 2016, 13:30
Demența este un sindrom care afectează memoria unei persoane, gândirea și capacitatea sa de a îndeplini sarcinile de zi cu zi și se manifestă preponderent la persoanele în vârstă. Însă, cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Flinders din Adelaide cred că au găsit o modalitate de a o preveni înainte de a da semne de manifestare, în urma unei colaborări cu o echipă de cercetare de la Institutul de Medicină Moleculară și de la Universitatea din California.
Cercetătorii australieni cred ca au creat cu succes o formulă de vaccin care țintește proteinele neregulate beta-amiloid și tau, cele care declanșează această maladie.
Profesorul de medicină Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders, a declarat miercuri pentru compania media News Corp că dacă descoperirea trece de testele pe oameni, ar putea fi disponibilă pentru utilizarea pe scară largă în termen de maximum cinci ani.
„Dacă avem succes în studiile clinice, în trei până la cinci ani, am putea fi pe drumul spre unul dintre cele mai importante progrese din istoria medicală recentă”, a spus Petrovsky.
Sursa: digi24.ro