Cei care colectează apa de ploaie, nu mai plătesc taxa pluvială!
Timişorenii care colectează apa de ploaie pot fi scutiţi de achitarea taxei pe apa pluviale. Mai mult decât atât lichidul adunat poate fi util, mai ales pentru cei care locuiesc la casă. Cu această apă se pot uda culturile din grădini, astfel făcând economie.
Articol editat de Daiana Rosca, 9 iulie 2016, 07:53
„Aquatim SA încurajează utilizatorii din Timişoara să nu îşi conecteze burlanele, rinele, şanţurile sau rigolele pentru dirijarea apelor de ploaie la canalizarea publică ci să colecteze şi să găsească utilizări ale apei provenite din precipitaţii, de exemplu la udatul grădinilor. După realizarea unor astfel de sisteme care să conducă apa de ploaie spre grădină sau spre alte sisteme de colectare, utilizatorii vor trebui să actualizeze contractul cu Aquatim, specificând noua suprafaţă de pe care apa provenită din precipitaţii ajunge la canalizare”, anunţă Aquatim.
Din cauza extinderii spaţiilor betonate ca urmare a expansiunii urbane, apele de ploaie duc în sistemul de canalizare nisip, resturi de construcţii şi deşeuri menajere aruncate la întâmplare, ceea ce duce la colmatarea reţelei şi la evenimente neplăcute, cum sunt inundaţiile. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care la fiecare ploaie mai puternică pasajele din Timişoara se umplu de apă şi se blochează circulaţia.
„De aceea, este important să facem tot ce depinde de noi pentru ca apele pluviale să nu mai ajungă integral în reţeaua de canalizare. Mai mult, un debit cât mai mic de ape pluviale preluate de canalizare ajută li la buna funcţionare a staţiei de epurare a apelor uzate din Timişoara, însemnând costuri mai mici de exploatare şi riscuri mai puţine”, mai spun reprezentanţii Aquatim.
Preţul pe care timişorenii îl achită pentru degajarea apei pluviale prin sistemul de canalizare 3,4 lei.
Sursă: Banatul Azi
Daiana Roşca