Dublă măsură
Articol editat de Mirabela Afronie, 7 iulie 2016, 08:38 / actualizat: 7 iulie 2016, 14:28
Până aici nimic neclar, ba chiar aş spune că întrevăd o umbră de normalitate într-o Românie bulversată de scandaluri politice şi arestări pe bandă rulantă. Atâta doar că mai văd în toată această hotărâre a Curţii Constituţionale, dar nu e vina lor, o dublă măsură. Adică într-un fel sunt priviţi aleşii locali, primarii în mod special şi în altul parlamentarii.
Dacă e să facem o analiză a activităţii celor două personaje, primarul şi parlamentarul, vom constata cu uşurinţă că primul trebuie să apară zilnic în faţa cetăţeanului, să-i răspundă doleanţelor, să semneze zeci şi chiar sute de hârti, acte, decizii, pentru care poate fi tras la răspundere. De cealaltă parte, avem un ales tot de cetăţeni, care se ascunde în spatele partidului, votează cum dictează liderul de grup, de cele mai multe ori prin vot secret, nu prea dă nas în nas cu cetăţeanul, e mereu ocupat cu o delegaţie, cu o întâlnire care nu suferă amânare, ori cu cine ştie ce altă activitate pe măsura funcţiei domniei sale. Cât despre responsabilitate…..
Parlamentarul care a fost condamnat cu suspendare îşi poate continua activitatea. De ce? Ei, la această întrebare chiar nu ştiu ce să răspund. Poate pentru că are imunitate, sau pentru că nu există o lege care să-i interzică acest lucru, ori pur şi simplu pentru că el este nemuritor în cei 4 ani de mandat.
E corect? Nu prea, iar eu văd aici o dublă măsură a legiuitorului. A, dar staţi puţin, legiuitorul nu e oare chiar parlamentarul de care vorbeam? Ba da şi în acest caz se explică dubla măsură. Şi la imunitate, şi la suspendare, şi la pensii speciale.
Dan Agache
Sursă foto: academiacatavencu.info