Barmanul din #COLECTIV a intrat în greva foamei. Tânărul se luptă cu sistemul, dar şi cu mama sa
Alexandru Olteanu este din nou îngenuncheat de durere! Din spitalul din Anglia în care este internat încă de la masacrul din clubul bucureștean Colectiv, tânărul se luptă acum cu sistemul, dar și cu ființa care ar fi trebuit să-i fie cea mai dragă, mama sa. Dar, stupoare, în loc să îl ajute, femeia a băgat mâna până la cot în banii tânărului! Din banii pe care Alexandru i-a primit din partea „Fundației Mereu Aproape”, femeia i-a cumpărat mașină concubinului!
Articol editat de Mirabela Afronie, 18 mai 2016, 13:55 / actualizat: 18 mai 2016, 16:53
„Începând de astăzi intru în GREVA FOAMEI pentru că statul a permis unei persoane iresponsabile şi fără scrupule să fie însoțitorul meu aici în Anglia. Este vorba de mama mea. Nu voi mai comunica cu nimeni decât prin intermediul telefonului. Nu vreau să dau interviuri, vreau să se afle situația mea şi să se facă dreptate. Îmi voi continua tratamentul dar nu voi vorbi cu medicii englezi despre această situație.
Mama a ajuns la Spitalul de Arşi pe 4 Noiembrie deşi a fost înştiințată încă de dimineața de după accident că eu ma aflu în comă şi stare critică la spital. În momentul în care m-am trezit din comă am fost confuz total. Nu ştiam unde sunt, nu ştiam ce mi s-a întâmplat, nu ştiam cine este lângă mine.
Cu stupoare mi-am dat seama că era mama, persoana care m-a părăsit când aveam 16 ani şi care m-a dat afară din casă la 18.”
Problema dintre cei doi a început încă de când Alexandru Olteanu era un copil și avea cea mai mare nevoie de mama sa.
„La vârsta de 15 ani, mama m-a părăsit lasându-mă în grija concubinului ei cu care a stat pentru o perioada de 10 ani, persoana handicap.
Mai tărziu cu un an şi jumătate, ne-am reîntalnit şi mi-a propus să vin să cunosc bărbatul pe care l-a cunoscut şi apartamentul unde stă. Eu fiind în timpul liceului nu puteam să mă angajez şi trăiam din bursa şcolara pe care o primeam (din cauza faptului că tatal meu a decedat când aveam vârsta de 4 sau 5 ani), din mila vecinilor şi din reparațiile calculatoarelor pe care le făceam când mă solicitau prietenii.
Din cauza situației de mai sus, m-am hotărât că va fi bine după ce voi fi din nou împreuna cu ea. Dar nu a fost să fie aşa. Mai târziu cu doi ani certurile au intervenit şi am fost dat afară din casa. Dupa scurt timp m-am angajat, era timpul verii şi o lungă perioadă am dormit in maşina şi făceam duş la ştrand sau la prieteni.
După o perioada, o persoană m-a observat că dormeam in acelaşi loc şi m-a invitat la ea în casă. Am stat acolo o perioadă de circa trei ani dupa care mi-am schimbat job-ul şi câştigam suficient încât sa pot închiria un loc unde să stau, însă a trebuit sa renunț la liceu in clasa XII-a dupa scurt timp din cauza programului de noapte pe care îl aveam la job.
Au trecut perioade lungi şi grele peste care am trecut cu ajutorul prietenilor şi persoanelor care au crezut în mine.
Apoi a venit accidentul din Colectiv care m-a forțat să stau in comă o luna, să am peste 150 de zile de spitalizare (numărarea continuă), să imi pierd mobilitatea, să imi fie amputate degete, să imi fie desfigurată fața şi scalpul şi să trebuiasca să renunț la tot ce iubeam să fac.
Am facut publică această scrisoare pentru că mi s-a solicitat sa explic de ce vreau schimbarea însoțitorului, de către personalul de la consulat.
Aceaşi persoană m-a refuzat în momentul când am solicitat sprijinul financiar din partea guvernului pe numele meu cănd voi fi tratat în ambulatoriu trântindu-mi ordonanța de urgență în față.
Mi s-a spus că voi avea nevoie de consiliere psihologică dupa ce mă voi trezi din conă, dar nu dragilor birocratişti, dumneavoastră sunteți cei care aveți nevoie.
Acum spuneți-mi răspunsul dvs., îmi pot chema alt însoțitor din familie pe cheltuiala mea?”
Dar asta nu este tot, Pe profilul lui de Facebook, Alexandru a ținut să povestească și ce s-a întâmplat în perioada în care s-a aflat alături de ființa care i-a dat viață în Spitalul de arși din Anglia.
La afârşitul lunii Ianuarie m-a sunat colegul de apartament să mă întrebe dacă mă voi întoarce acasă şi am decis să îi transfer bani pentru chirie. În acel moment, la spital fiind, mama a scos din poşetă două formulare de la MoneyGram (transfer bani) dintre care unul era necompletat şi unul completat cu numele concubinului ei care se afla în țară într-un sat de pe lângă Alexandria, jud. Teleorman.
În momentul acesta eu mi-am dat seama că e ceva neînregulă dar am tăcut şi am încercat să aflu mai multe.
Deja de la mijlocul lunii februarie eu nu mai vroiam să vorbesc deloc cu ea, iar spre sfârşitul lunii începuse să vină la spital şi să mă certe şi să mă acuze de diverse chestii, moment în care am rugat managerul secției de arşi al spitalului să vină şi să îi spună să plece. Din acel moment el m-a întrebat dacă doresc ca mama să nu mai fie lăsată să intre şi mi-au respectat decizia iar ea nu a mai fost lăsată să intre în camera de spital.
In fine, după asta am avut o şedință la care au participat: managerul secției de arşi, un asistent social din anglia, un delegat de la ambasadă, un translator, mama şi eu. În acest moment mama a promis de față cu toată lumea că îmi va transfera £13.000 în momentul în care eu îmi voi deschide un cont bancar, sumă care să acopere necesitățile mele pe perioada recuperării.
Personalul de la spital m-a ajutat mergând cu mine la bancă să pot deschide contul bancar.
Pe data de 05.04 contul mi-a fost deschis iar pe 06.04 am sunat-o pe mama dar nu mi-a răspuns. Abia a doua zi am reuşit să iau legătura cu ea şi a venit la spital ca să putem merge la bancă. Când am ajuns la bancă, aflu cu stupoare că a decis să îmi transfere doar £5000 spunând că restul mi va transfera la sfârşitul lunii, lucru pe care nu l-am acceptat, aşa că am sunat la ambasadă să le spun că mama nu vrea să îşi respecte promisiunea. Doamna Consul de la ambasada din Londra m-a asigurat că banii vor fi transferați de mama la sfârşitul lunii şi într-un final am acceptat.
Apoi am tot încercat să o sun pe mama încă de pe 1 Mai şi nu mi-a răspuns nici până acum.
Recent am aflat că a plecat din Anglia în luna Martie şi s-a întors la finalul lunii iar apoi a plecat definitiv pe 19 Aprilie. A folosit banii cumulați în lunile petrecute aici ca să cumpere electricasnice si un automobil concubinului ei (persoană din cauza căreia am fost dat afara din casă la 18 ani).”
Cine este Alexandru?
Alexandru era barman în Clubul Colectiv și se afla la serviciu în noaptea în care focul a pârjolit tot ce a întâlnit în cale. Este un număr dintre sutele de victime.
Sursa: stirilerol.ro