[FOTO] Viaţa românilor plecaţi să muncească printre străini. Fotografiile arată o lume diferită față de ce ne imaginăm
Muncitorii au program de lucru de 10 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. În pauza de prânz, mănâncă preparatele pregătite de operatorii de hotel. Câștigă între 27 și 57 de cenți pentru fiecare kilogram de sparanghel și plătesc patru dolari pentru o masă decentă.
Articol editat de Mirabela Afronie, 7 mai 2016, 17:00
Fotografiile mexicanului arată o lume diferită față de imaginea pe care românii și-o creionează, în țară, când încă visează la condiții de muncă mai bune și la salarii peste cele din România. În încercarea de a desființa o serie de stereotipuri, Villegas a realizat un proiect prin care prezintă o problemă periferică a societății: munca (ne)calificată în agricultură, pe care străinii nu sunt dispuși să o îndeplinească, preferând să plătească mâna de lucru ieftină din estul Europei.
Muncitorii au program de lucru de 10 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. În pauza de prânz, mănâncă preparatele pregătite de operatorii de hotel. Câștigă între 27 și 57 de cenți pentru fiecare kilogram de sparanghel și plătesc patru dolari pentru o masă decentă.
Dorul de casă și de cei dragi este înăbușit de oboseală. Zilnic, ora de trezire este 5:00 dimineața.
După câteva săptămâni de muncă, primul val de lucrători se întoarce acasă, la familii. Este înlocuit de al doilea val de români, oameni care își părăsesc, temporar, gospodăriile liniștite pentru programul aspru de muncă de afară.
Sursa: adevarulfinanciar.ro