Douăzeci de centre de sacrificare a mieilor pregătite la Timişoara şi în judeţ
Articol editat de Gerhard Chwoika, 5 aprilie 2016, 18:00
„Până acum sunt aproximativ 20 de centre în Timiş, organizate la nivelul fermierilor. Şi anul acesta am păstrat aceleaşi norme. Punctele de sacrificare trebuie să fie dotate corespunzător, cu sursă de apă şi canalizare, dar şi ustensilele necesare pentru acest tip de operaţiune„, a declarat Viorel Banda – reprezentantul DSVSA Timiş.
În fiecare dintre punctele de sacrificare deschise în judeţ va fi câte un medic veterinar din cadrul DSVSA, care va verifica atât conditiile de sacrificare, cât şi cele de păstrare a cărnii de miel.
Cei care vor să deschidă un punct de sacrificare a mieilor în judeţ mai pot depune cereri de autorizare până aproape de jumătatea lunii aprilie. Punctele de autorizare vor fi deschise între 14 aprilie şi 3 mai.
Sursa: opiniatimisoarei.ro