Tehnocrați am vrut, tehnocrați avem!
Articol editat de Mirabela Afronie, 5 aprilie 2016, 13:27
Credeți cumva că actuala clasă politică a reacționat în vreun fel? Ei aș, ei sunt fericiți că nu apar în lumina reflectoarelor, că nu sunt ei cei arătați cu degetul, că pot nestingherit să-și vadă de problemele lor. Care probleme, sunt cu totul altele decât cele ale țării. Dacă ataci cumva problema incompetenței actualului executiv, sar repede cu replica răsuflată “Nu putem destabiliza țara”. Care țară e cum vreți dumneavoastră, numai stabilă nu.
Drept dovadă, dezbaterea pe moțiunea simplă introdusă de ALDE, împotriva ministrului Justiției, d-na Prună, privind drepturile omului. Vreo 3 intervenții într-o sală aproape goală. Domniile lor, parlamentarii, au drepturi și nimeni nu se atinge de ele. Cât despre drepturile celorlalți….e treaba celorlalți nu a distinșilor nostri aleși.
Ultima perlă scoasă pe gurița tehnocrată a guvernului de marionete, e tentative de a amâna din nou creșterea salariului minim în România. De la întâi mai, acesta ar trebui să crească la 1250 de lei, până la sfârșitul lui 2016 ar fi trebuit să fie 1350, iar până în 2020 o altă majorare de 400 de lei, adică 1750 de lei.
S-au gândit ei ce s-au gândit, au socotit cât au socotit, le-a dat cu virgulă și au hotărât cu de la sine putere, fără nicio discuție prealabilă cu sindicatele, că venitul minim în România de doi lei va crește la 1350 de lei, dar până în 2020, adică anual cu 25 de lei. Atât. Mare realizare.
Nici vorbă de o lege a salarizării echitabilă, nici gând de stopare a corupției și muncii la negru, pentru că aici se ajunge, nici pomeneală de stopare a migrației românilor spre state în care executivele sunt eminamente politice și nu tehnocrate, în care calculul se face de către specialist în economie nu de tehnocrații lui pește.
Principalii vinovați pentru situația actuală din România sunt politicienii. Cu excepția partidului amintit ceva mai devreme, toți ceilalți au votat cu două mâini “Guvernul meu”. Acum avem ce au votat ei: un guvern tehnocrat, la care nici nu ne gândeam în urmă cu 4 ani, când s-a votat masiv o alianță care avea șansa să reformeze România. Altfel spus nu contează ce votezi, contează cine guvernează. Iar la ora actuală în România, cuvântul de ordine este tehnocrația, dar și aceasta în variantă dâmbovițeană.
Dan Agache
Sursă foto: dantomozei.ro