Ascultă Radio România Reșița Live

Repere culturale la Radio România

Recitalurile cu tema Romantic exclusiv. Chopin, pe care Horia Mihail le-a oferit până în acest moment spectatorilor din mai multe oraşe ale ţării, au smuls ropote de aplauze şi cuvinte calde de mulţumire spectatorilor care au umplut sălile în fiecare seară.

„O muzică ce a rezonat cu sufletul meu şi cu primăvara”. „Un pianist atât de sensibil, fermecător”. „Pianul Călător chiar a rămas în urmă cu nişte ani în oraşul nostru şi de câte ori vine Horia Mihail să cânte la el este o sărbătoare”. „Nici nu visam la un recital integral Chopin. Este preferatul meu de când eram adolescentă”.

Horia Mihail îşi continuă călătoria ce are ca scop obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă). În urma celui de-al şaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia.

Turneul Pianul Călător, ediţia a VI-a, are loc în perioada 24 martie – 21 mai, în 19 localităţi din ţară şi la Chişinău. În seara de 6 aprilie, pianistul va susţine un recital extraordinar la Sala Radio din Bucureşti, un loc important pentru solist, de fiecare dată emoţionat de întâlnirea cu numerosul şi exigentul public bucureştean :

„Sala Radio, este o sală impresionantă pentru orice artist. Eu am debutat aici în urmă cu 32 de ani şi, chiar dacă acum Sala Radio nu mi se pare la fel de uriaşă, cum mi se părea când eram doar un copil, rămâne un loc în care se adună muzicieni de mare valoare, şi, cu atât mai mult, melomani adevăraţi, oameni care au cultura mersului la concert, poate nu doar în Bucureşti, ci şi în alte ţări cu tradiţie muzicală. Astfel încât, pentru mine, concertele de la Sala Radio sunt cele mai importante din acest punct de vedere, chiar dacă acord atenţie egală fiecărui eveniment. Emoţia este, poate, un pic altfel”, spunea Horia Mihail după recitalul de la Sala Radio, din cadrul anterioarei ediţii a turneului Pianul Călător.

Traseul turneului poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro, dar şi pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Itinerar:

4 aprilie: Braşov, Sala Patria – recital

6 aprilie: Bucureşti, Sala Radio – recital

8 aprilie: Bucureşti, Sala Radio – concert, dirijor Cristian Oroşanu

12 aprilie: Sibiu, Sala Thalia – recital

14 aprilie: Sibiu, Sala Thalia – concert, dirijor Theo Wolters

15 aprilie: Deva, Sala Liviu Oros – recital

19 aprilie: Piteşti, Casa de cultură – recital

20 aprilie: Buşteni, Centrul cultural Aurel Stroe – recital

3 mai: Slatina, Centrul cultural Eugen Ionescu – recital

4 mai: Caracal, Teatrul Naţional – recital

5 mai: Drobeta Turnu-Severin, Palatul Culturii Theodor Costescu – recital

7 mai: Turda, Teatrul Municipal Aureliu Manea – recital

8 mai: Alba Iulia, Casa de cultură – recital

12 mai: Oradea, Sala Filarmonicii – concert, dirijor Sabin Păutza

14 mai: Recital în Parcul Herăstrău, Bucureşti

15 mai: Recital în Parcul Cişmigiu, Bucureşti

20 mai: Cluj-Napoca, Casa Universitarilor – concert, dirijor Francisco Valero Terribas

21 mai: Dumbrăveni, Catedrala Armenească – recital.

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo, Fundaţia Marconi. Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării).

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 2. Partener principal: ARCUB-Centrul de proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti. Maşina oficială a turneului: Dacia. Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR. Parteneri: Senia Music, Wolf Theiss Rechtsanwälte GMBH, Kronospan Sebes, Mercure Bucharest City Center. Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Primăria Municipiului Bucureşti, Sala cu Orgă din Chişinău, Radio Chişinău, Casa de Cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Filarmonica de Stat din Iaşi, Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Teatrul muzical Nae Leonard din Galaţi, Filarmonica de Stat din Braşov, Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Filarmonica de Stat din Piteşti, Centrul de Proiecte Culturale Aurel Stroe din Buşteni, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Teatrul Naţional din Caracal, Asociaţia Fii şi Prietenii Caracalului, Palatul Cultural Theodor Costescu, Drobeta Turnu Severin, Teatrul Municipal Aureliu Manea din Turda, Asociaţia Rei Culturae Fautores, Casa de Cultură din Alba Iulia, Filarmonica de Stat din Oradea, Filarmonica de Stat din Cluj, Catedrala Armenească din Dumbrăveni.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România Liberă, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Şapte Seri, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.

Concertele de la Bucureşti pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele pentru Sala Radio sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

* * *

Innovation Labs – locul unde ideile se transformă în afaceri

Radio România Cultural vă invită la cea de-a treia ediţie din 2016 a Cafenelei de ştiinţă.

Senzori şi drone, ajutoare pentru fermieri, un limbaj criptat al afacerilor, resturi alimentare transformate în larve pentru furaj ecologic, arenă digitală pentru avocaţi şi clienţi, transformarea informaţiilor vizuale în semnale tactile, sunt câteva dintre ideile de proiecte înscrise la competiţia din acest an a Innovation Labs, iar NEMESIS, INTACT, AMADEUS, ENTy, Ludicon FishBuzz , GreenLeaf sau TRusT – tot atâtea dintre numele proiectelor care participă la acelaşi Innovation Labs, şi care, o parte dintre ele, vor deveni afaceri de succes.

Pentru că tocmai asta face Innovation Labs: descoperă şi creşte idei cărora le dă, apoi, drumul în viaţă, adică pe piaţă, sub forma unor afaceri înfloritoare.

Depun mărturie Mihnea Spirescu, câştigătorul Innovation Labs 2015 Best Business, CEO Monday, Daniel Rosner şi George Diţă, mentori în cadrul programului de pre-accelerare la ediţiile Innovation Labs din anii 2013 – 2016 dar şi Răzvan Rughiniş, co-founder Tech Lounge, co-organizatorul Innovation Labs.

De ce la Innovation Labs? Ne vor spune Flavia Oprea, CEO ENTy şi Gabriel Rotaru, CEO Serafim, echipe înscrise în ediţia de anul acesta a Innovation Labs.

Luni, 4 aprilie, la Cafeneaua de ştiinţă, în direct, între 19:00 – 21:00, pe toate frecvenţele Radio România Cultural dar şi video online, pe www.radioromaniacultural.ro. Realizator şi moderator: Corina Negrea.

* * *

Radio Fiction Desk la Colegiul Naţional Mihai Viteazul

Print

Marţi, 5 aprilie, proiectul Radio Fiction Desk – 2016 continuă cu un nou work-shop, la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, începând cu ora 12:00. La această întâlnire vor participa, alături de elevii-actori coordonaţi de profesoara Cristina Nechifor, echipa de realizatori ai proiectului, iar invitată va fi îndrăgita actriţă Adriana Trandafir. O scrisoare pierdută, după I. L. Caragiale, este piesa pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic.

Radio Fiction Desk – 2016 este un proiect-concurs realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Trupa de teatru Orpheus a Colegiului Naţional Mihai Viteazul are o bogată tradiţie, ea fiind înfiinţată în anul 1999. În cei 17 ani de existenţă, ceea ce înseamnă perindarea a mai bine de patru generaţii de elevi, au fost obţinute numeroase premii la concursurile şi festivalurile de gen, ceea ce demonstrează un interes deosebit pentru arta dramatică, atât în rândurile elevilor, cât şi ale profesorilor şi conducerii liceului.

În cadrul proiectului, ce se derulează pe parcursul anului 2016, participă în concurs trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene: Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional Spiru Haret şi Liceul Teoretic Dante Alghieri.

În toate unităţile de învăţământ, vor acea loc work-shop-uri, la care elevii actori vor fi îndrumaţi şi pregătiţi de către profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de care vor fi invitate şi personalităţi ale scenei teatrale din România, colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic.

Ca şi în prima ediţie, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studioul Mihai Zirra al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, apoi spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.

Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate şi notate de către colegii lor elevi, de profesori, dar şi de alţi iubitori ai teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk – 2016, se va încheia cu Gala de premiere. Piesa de teatru Chiriţa în provincie, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, a fost înregistrată şi poate fi ascultată şi notată pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

Repere culturale la Radio România

Articol editat de Mirabela Afronie, 4 aprilie 2016, 14:29

Recitalurile cu tema Romantic exclusiv. Chopin, pe care Horia Mihail le-a oferit până în acest moment spectatorilor din mai multe oraşe ale ţării, au smuls ropote de aplauze şi cuvinte calde de mulţumire spectatorilor care au umplut sălile în fiecare seară.

„O muzică ce a rezonat cu sufletul meu şi cu primăvara”. „Un pianist atât de sensibil, fermecător”. „Pianul Călător chiar a rămas în urmă cu nişte ani în oraşul nostru şi de câte ori vine Horia Mihail să cânte la el este o sărbătoare”. „Nici nu visam la un recital integral Chopin. Este preferatul meu de când eram adolescentă”.

Horia Mihail îşi continuă călătoria ce are ca scop obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă). În urma celui de-al şaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia.

Turneul Pianul Călător, ediţia a VI-a, are loc în perioada 24 martie – 21 mai, în 19 localităţi din ţară şi la Chişinău. În seara de 6 aprilie, pianistul va susţine un recital extraordinar la Sala Radio din Bucureşti, un loc important pentru solist, de fiecare dată emoţionat de întâlnirea cu numerosul şi exigentul public bucureştean :

„Sala Radio, este o sală impresionantă pentru orice artist. Eu am debutat aici în urmă cu 32 de ani şi, chiar dacă acum Sala Radio nu mi se pare la fel de uriaşă, cum mi se părea când eram doar un copil, rămâne un loc în care se adună muzicieni de mare valoare, şi, cu atât mai mult, melomani adevăraţi, oameni care au cultura mersului la concert, poate nu doar în Bucureşti, ci şi în alte ţări cu tradiţie muzicală. Astfel încât, pentru mine, concertele de la Sala Radio sunt cele mai importante din acest punct de vedere, chiar dacă acord atenţie egală fiecărui eveniment. Emoţia este, poate, un pic altfel”, spunea Horia Mihail după recitalul de la Sala Radio, din cadrul anterioarei ediţii a turneului Pianul Călător.

Traseul turneului poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro, dar şi pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Itinerar:

4 aprilie: Braşov, Sala Patria – recital

6 aprilie: Bucureşti, Sala Radio – recital

8 aprilie: Bucureşti, Sala Radio – concert, dirijor Cristian Oroşanu

12 aprilie: Sibiu, Sala Thalia – recital

14 aprilie: Sibiu, Sala Thalia – concert, dirijor Theo Wolters

15 aprilie: Deva, Sala Liviu Oros – recital

19 aprilie: Piteşti, Casa de cultură – recital

20 aprilie: Buşteni, Centrul cultural Aurel Stroe – recital

3 mai: Slatina, Centrul cultural Eugen Ionescu – recital

4 mai: Caracal, Teatrul Naţional – recital

5 mai: Drobeta Turnu-Severin, Palatul Culturii Theodor Costescu – recital

7 mai: Turda, Teatrul Municipal Aureliu Manea – recital

8 mai: Alba Iulia, Casa de cultură – recital

12 mai: Oradea, Sala Filarmonicii – concert, dirijor Sabin Păutza

14 mai: Recital în Parcul Herăstrău, Bucureşti

15 mai: Recital în Parcul Cişmigiu, Bucureşti

20 mai: Cluj-Napoca, Casa Universitarilor – concert, dirijor Francisco Valero Terribas

21 mai: Dumbrăveni, Catedrala Armenească – recital.

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo, Fundaţia Marconi. Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării).

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 2. Partener principal: ARCUB-Centrul de proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti. Maşina oficială a turneului: Dacia. Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR. Parteneri: Senia Music, Wolf Theiss Rechtsanwälte GMBH, Kronospan Sebes, Mercure Bucharest City Center. Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Primăria Municipiului Bucureşti, Sala cu Orgă din Chişinău, Radio Chişinău, Casa de Cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Filarmonica de Stat din Iaşi, Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Teatrul muzical Nae Leonard din Galaţi, Filarmonica de Stat din Braşov, Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Filarmonica de Stat din Piteşti, Centrul de Proiecte Culturale Aurel Stroe din Buşteni, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Teatrul Naţional din Caracal, Asociaţia Fii şi Prietenii Caracalului, Palatul Cultural Theodor Costescu, Drobeta Turnu Severin, Teatrul Municipal Aureliu Manea din Turda, Asociaţia Rei Culturae Fautores, Casa de Cultură din Alba Iulia, Filarmonica de Stat din Oradea, Filarmonica de Stat din Cluj, Catedrala Armenească din Dumbrăveni.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România Liberă, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Şapte Seri, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.

Concertele de la Bucureşti pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele pentru Sala Radio sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

* * *

Innovation Labs – locul unde ideile se transformă în afaceri

Radio România Cultural vă invită la cea de-a treia ediţie din 2016 a Cafenelei de ştiinţă.

Senzori şi drone, ajutoare pentru fermieri, un limbaj criptat al afacerilor, resturi alimentare transformate în larve pentru furaj ecologic, arenă digitală pentru avocaţi şi clienţi, transformarea informaţiilor vizuale în semnale tactile, sunt câteva dintre ideile de proiecte înscrise la competiţia din acest an a Innovation Labs, iar NEMESIS, INTACT, AMADEUS, ENTy, Ludicon FishBuzz , GreenLeaf sau TRusT – tot atâtea dintre numele proiectelor care participă la acelaşi Innovation Labs, şi care, o parte dintre ele, vor deveni afaceri de succes.

Pentru că tocmai asta face Innovation Labs: descoperă şi creşte idei cărora le dă, apoi, drumul în viaţă, adică pe piaţă, sub forma unor afaceri înfloritoare.

Depun mărturie Mihnea Spirescu, câştigătorul Innovation Labs 2015 Best Business, CEO Monday, Daniel Rosner şi George Diţă, mentori în cadrul programului de pre-accelerare la ediţiile Innovation Labs din anii 2013 – 2016 dar şi Răzvan Rughiniş, co-founder Tech Lounge, co-organizatorul Innovation Labs.

De ce la Innovation Labs? Ne vor spune Flavia Oprea, CEO ENTy şi Gabriel Rotaru, CEO Serafim, echipe înscrise în ediţia de anul acesta a Innovation Labs.

Luni, 4 aprilie, la Cafeneaua de ştiinţă, în direct, între 19:00 – 21:00, pe toate frecvenţele Radio România Cultural dar şi video online, pe www.radioromaniacultural.ro. Realizator şi moderator: Corina Negrea.

* * *

Radio Fiction Desk la Colegiul Naţional Mihai Viteazul

Print

Marţi, 5 aprilie, proiectul Radio Fiction Desk – 2016 continuă cu un nou work-shop, la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, începând cu ora 12:00. La această întâlnire vor participa, alături de elevii-actori coordonaţi de profesoara Cristina Nechifor, echipa de realizatori ai proiectului, iar invitată va fi îndrăgita actriţă Adriana Trandafir. O scrisoare pierdută, după I. L. Caragiale, este piesa pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic.

Radio Fiction Desk – 2016 este un proiect-concurs realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Trupa de teatru Orpheus a Colegiului Naţional Mihai Viteazul are o bogată tradiţie, ea fiind înfiinţată în anul 1999. În cei 17 ani de existenţă, ceea ce înseamnă perindarea a mai bine de patru generaţii de elevi, au fost obţinute numeroase premii la concursurile şi festivalurile de gen, ceea ce demonstrează un interes deosebit pentru arta dramatică, atât în rândurile elevilor, cât şi ale profesorilor şi conducerii liceului.

În cadrul proiectului, ce se derulează pe parcursul anului 2016, participă în concurs trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene: Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional Spiru Haret şi Liceul Teoretic Dante Alghieri.

În toate unităţile de învăţământ, vor acea loc work-shop-uri, la care elevii actori vor fi îndrumaţi şi pregătiţi de către profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de care vor fi invitate şi personalităţi ale scenei teatrale din România, colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic.

Ca şi în prima ediţie, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studioul Mihai Zirra al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, apoi spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.

Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate şi notate de către colegii lor elevi, de profesori, dar şi de alţi iubitori ai teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk – 2016, se va încheia cu Gala de premiere. Piesa de teatru Chiriţa în provincie, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, a fost înregistrată şi poate fi ascultată şi notată pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

Regizorul Toma Enache se întoarce la Reșița cu premiera filmului „Enescu, jupuit de viu’’
Evenimente luni, 18 noiembrie 2024, 13:23

Regizorul Toma Enache se întoarce la Reșița cu premiera filmului „Enescu, jupuit de viu’’

După ce ne-a adus ’’Viața e vis’’ pe scena Teatrului de Vest, regizorul Toma Enache ni-l aduce pe George Enescu la Reșița. Prima...

Regizorul Toma Enache se întoarce la Reșița cu premiera filmului „Enescu, jupuit de viu’’
Târgul de Crăciun din Arad
Evenimente duminică, 17 noiembrie 2024, 09:00

Târgul de Crăciun din Arad

Târgul de Crăciun din Arad se va deschide în 15 noiembrie. Acesta va fi deschis până la începutul lunii ianuarie. Târgul de Crăciun din Arad,...

Târgul de Crăciun din Arad
Maratonul Straja 2024 – o sărbătoare a sportului și prieteniei!
Evenimente sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 18:24

Maratonul Straja 2024 – o sărbătoare a sportului și prieteniei!

Stațiunea montană Straja din județul Hunedoara a găzduit, la mijloc de noiembrie, o adevărată sărbătoare a sportului și prieteniei –...

Maratonul Straja 2024 – o sărbătoare a sportului și prieteniei!
Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă
Evenimente sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 12:58

Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă

Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești, duminică, 17 noiembrie, ora 11.00, cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă! În această...

Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă
Evenimente joi, 14 noiembrie 2024, 20:43

Tot adevărul despre droguri chiar de la foştii consumatori

Tinerii trebuie să cunoască tot adevărul despre droguri chiar de la foştii consumatori. Ei trebuie să cunoască şi nota de plată, a spus...

Tot adevărul despre droguri chiar de la foştii consumatori
Evenimente joi, 14 noiembrie 2024, 07:55

Maraton Straja 2024, eveniment de alergare montană cu participare internațională

Stațiunea Straja va găzdui în această săptămână o nouă ediție a Maratonului Straja – Cursa Prieteniei. Ediția a 5-a oferă o nouă...

Maraton Straja 2024, eveniment de alergare montană cu participare internațională
Evenimente miercuri, 13 noiembrie 2024, 16:28

Salonul Industriei Ușoare la Timișoara

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează a treia ediție de toamnă a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE în perioada 13 – 17...

Salonul Industriei Ușoare la Timișoara
Evenimente miercuri, 13 noiembrie 2024, 07:43

Istoria comunicaţiilor şi evoluţia curieratului din Poşta Română, în expoziţie, la Bastionul Therezia 

Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii al Academiei Române a vernisat, marţi, în Bastionul Therezia din Timişoara, o...

Istoria comunicaţiilor şi evoluţia curieratului din Poşta Română, în expoziţie, la Bastionul Therezia