Senatorul PSD Ecaterina Andronescu: Modificarea legii 41 reprezintă o soluţie bună atât pentru TVR, cât şi pentru Radio România
Articol editat de Mirabela Afronie, 31 martie 2016, 06:51
Într-o dezbatere Radio România Internaţional cu privire la propunerea de modificare a legii nr. 41/1994, Ecaterina Andronescu şi-a exprimat convingerea că modificările propuse reprezintă o soluţie bună, pentru că vor duce la stabilirea responsabilităţilor celor două entităţi de conducere, respectiv Consiliul de Administraţie şi directorul general, astfel încât să se poată determina cine se face vinovat de o eventuală decizie greşită. Legea este o încercare de a ameliora situaţia financiară a TVR, dar şi de a stimula performanţa celor două instituţii atât de importante, SRR şi SRTV, adăuga senatorul Ecaterina Andronescu.
Eu cred că întotdeauna, în rezolvarea unei probleme, în găsirea unor soluţii, managementul societăţii respective contează într-o proporţie importantă. Personal, când am citit despre datoriile Televiziunii Române, care se ridică la aproape 400 milioane de lei, adică au crescut de la precedenta lege, cred că până acum de aproximativ 41 de ori, este o cifră care în primul moment te sperie, pentru că sunt bani publici, din taxele pe care toţi cetăţenii acestei ţări le plătesc şi nu cred că trebuie să stăm cu mâinile încrucişate şi să ne facem că nu este nimic şi că legea…cu aceeaşi lege se poate merge mai departe. Vorbesc de pe poziţia unei persoane care ştie ce înseamnă să fii ordonator principal de credite, vorbesc de Ministerul Educaţiei, şi ce înseamnă să îţi gospodăreşti banii în aşa fel încât să te înscrii în bugetul ce ţi-a fost alocat prin legea bugetului şi chiar, să spunem, din punctul de vedere al celui care a fost ordonator secundar de credite, ca rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, o universitate care are astăzi aproape 30.000 de studenţi şi peste 3000 de cadre didactice, cercetători şi personal de administrare.
Deci este destul de dificil, fie că vorbeşti de Ministerul Educaţiei, fie că vorbeşti de Universitate, să te înscrii într-un buget care niciodată nu îţi ajunge să porneşti toate proiectele pe care le ai şi totuşi principalul obiectiv al tau ca şef al uneia sau alteia dintre instituţii este să menţii echilibrul financiar, este un lucru extrem de important.