Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa încearcă să atragă cât mai mulţi tineri
Articol editat de Radio Resita, 28 martie 2016, 14:41 / actualizat: 28 martie 2016, 15:48
„Dorim ca prin intermediul activităţilor desfăşurate să conferim o imagine obiectivă asupra procesului de învăţământ superior de la Reşiţa, de aceea am invitat publicul larg să ne viziteze acasă” – a declarat noul rector Venera Manciu. Aceasta a mai spus că doreşte refacerea imaginii acestei instituţii, zguduită în toamna anului trecut de scandaluri de mită şi corupţie, şi recăpătarea încrederii cetăţenilor în seriozitatea şi corectitudinea procesului de învăţământ.
Mâine, începând cu ora 10.00, în sălile de curs, de seminar şi în laboratoare se vor desfăşura ateliere de economie antreprenorială, abilităţi de dezvoltare personală, robotică şi realitate virtuală, la care pot participa toţi cei interesaţi.
Oferta Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa va fi prezentată începând din 4 aprilie şi în liceele din Reşiţa, Caransebeş, Anina, Bocşa şi Moldova Nouă, iar în săptămâna altfel se vor organiza alte seminarii cu posibilii candidaţi la studenţie.
Puţină istorie:
Răspunzând unei necesităţi îndelung resimţite, la Reşiţa s-a dezvoltat – începând cu anul 1971, învăţământul tehnic superior, primul pas făcându-se prin înfiinţarea Institutului de Subingineri, subordonat iniţial Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara, unitate de învăţământ prestigioasă, de renume european.
În 1990 s-a înfiinţat, în urma unui proces evolutiv normal, Facultatea de Inginerie, aparţinând tot de Institutul Politehnic „Traian Vuia”, ce îngloba secţiile: Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Utilajul şi Tehnologia Sudării, Electromecanică, Deformări Plastice şi Tratamente Termice şi Turnarea Metalelor. Un moment de excepţie în evoluţia învăţământului superior din Reşiţa se înregistrează în anul 1992, când se înfiinţează Universitatea „Eftimie Murgu”, autonomă faţă de politehnica timişoreană, având două facultăţi: Facultatea de Inginerie (FI) şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice (FDSE), care începând cu 1 octombrie 1995 a devenit Facultate de Ştiinţe Economice şi Administrative (FSEA).(Daniela Tudor)