Fundația Județeană pentru Tineret Timiș trimite 21 de tineri în schimburi internaționale
Articol editat de Cristina Corocan, 25 august 2015, 09:49
Fundația îi selectează pentru a participa în cadrul a patru proiecte ce se desfășoară în Bulgaria, Polonia, Turcia și Spania. Primul schimb de experiență este programat pentru începutul lui septembrie în Bulgaria.Proiectul încurajează tinerii participanți să dezvolte competențe în toate domeniile lor de activitate, pentru a le putea folosi în rezolvarea problemelor pe care comunitățile lor le întâmpină în contextul Uniunii Europene. Tinerii care doresc să participe la aceste proiecte internaționale trebuie să completeze formularele ce se găsesc online pe site-ul fitt.ro.
Tematicile abordate sunt:
I.) Schimb de Tineri: “Mobility for success”
1 Septembrie 2015 – 7 Septembrie 2015 @ Kranevo, BULGARIA .În cadrul acestui proiect vor participa din partea României 10 tineri.
II.) Schimb de Tineri: “E(art)h for Youth”
16 Septembrie 2015 – 24 Septembrie 2015 @ Poronin, POLONIA. Proiectul este un schimb de tineri care va reuni 30 de tineri din România, Macedonia, Croatia, Spania, Polonia, Germania. Obiectivele proiectului sunt spargerea de bariere culturale și a stereotipurilor pentru a construi o comunitate unită a tinerilor de nivel intercultural. Proiectul urmărește să mărească spectrul de cunoștințe al participanților referitoare la artele vizuale ale fiecărei țări reprezentante, să crească nivelul de cunoștințe al participanților referitoare la culturile și la patrimoniul cultural al țărilor din care ceilalți participanți fac parte. În cadrul acestui proiect vor participa din partea României 5 tineri.
III.) Schimb de Tineri: “Rural Rocks”
9 Septembrie 2015 – 18 Septembrie 2015 @ Senderiz, SPANIA. Proiectul este un schimb de tineri care va reuni 25 de tineri din Portugalia, România, Italia, Croația și Spania timp de o săptămână. Workshop-uri și activități în aer liber, explorarea temei de antreprenoriat rural, crearea de produse, fotografie și aplicarea practică a noilor tehnologii, precum robotica – toate pentru a putea mai apoi aplica competențele noii generații chiar și în mediul rural. În cadrul acestui proiect vor participa din partea României 4 tineri. Profilul ideal al participantului român este tânărul interesat de robotică (ex: Arduino) și entuziasmat pentru a lua parte la o experiență interculturală.
IV.) Curs de Formare: “T.o.T. and Coaching for Future Entrepreneurship Ambassadors”
5 Octombrie 2015 – 18 Octombrie 2015 @ Kayseri, TURCIA.Proiectul este un curs de formare care va reuni 22 de tineri din 11 țări diferite. Proiectul pune accent pe necesitatea societală de a construi societăți de întreprinzători la nivelul Europei, care vor permite tinerilor de a-și realiza ideile și planurile profesionale. Cursul de formare urmărește formarea de formatori și lideri competenți în a implementa mai departe metodologia CEFE referitoare la consultanța în domeniul antreprenoriatului. În cadrul acestui proiect vor participa din partea României 2 tineri.
Proiectele se înscriu în lista inițiativelor pentru tineret fiind finanțate prin programul Erasmus+ de către Comisia Europeană. La finalul proiectelor, fiecare participant va primi câte un certificat european Youth Pass pentru a putea atesta participarea la respectivele activități internaționale. Costurile de cazare și masă sunt acoperite 100%, iar cheltuielile de deplasare se decontează ulterior în limita plafoanelor stabilite de programul Erasmus+.
sursa foto: fitt.ro
Cristina Corocan