200 de locuri libere la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Articol editat de Gerhard Chwoika, 27 iulie 2015, 15:00 / actualizat: 28 iulie 2015, 8:58
Înscrierile în sesiunea de vară la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-au încheiat. Libere din cele 380 de locuri la studiile de licenţă fără taxă pentru sesiunea din toamnă au rămas 160, iar din cele 240 de locuri bugetate la master, disponibile mai sunt 40, a precizat prorectorul Gheorghe Popovici. Faţă de anul 2014, în această sesiune programele facultăţii de ştiinţe economice au fost cele mai căutate, urmată fiind în topul preferinţelor cărăşenilor de cea de inginerie şi programele acesteia. Un uşor regres l-a cunoscut în sesiunea din iulie facultatea de ştiinţe sociale, la care s-au înscris puţin peste 90 de interesaţi, iar la programul de drept european şi internaţional, în această sesiune, s-au înscris 17 candidaţi. Înscrierile în sesiunea de toamnă vor continua la universitatea reşiţeană în perioada 14 – 24 septembrie, a mai spus prorectorul Gheorghe Popovici. (Hardy Cvoica)
Iată aici rezultatele sesiunii de admitere 2015 – sesiunea de vară:
La studiile de licenţă, pe cele 380 de locuri finanţate de la buget au fost 210 candidaţi. Au fost declaraţi admişi 206 candidaţi pe locurile finanţate de la buget şi 4 candidaţi pe locurile cu taxă (cei care urmează a doua facultate, prima fiind la studii cu finanţare de la buget).
La Facultatea de Inginerie şi Management au fost admişi 40 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat cu taxă.
La Facultatea de Ştiinţe Economice au fost admişi 78 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat cu taxă.
La Facultatea de Ştiinţe Sociale au fost declaraţi admişi 88 candidaţi cu finanţare de la buget şi 2 candidaţi cu taxă.
Cei mai mulţi candidaţi au fost pe domeniile/programele de studii: Contabilitate/Contabilitate şi informatică de gestiune, Administrarea afacerilor/ Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Ştiinţe ale educaţiei/Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi Inginerie/ Informatică industrială.
La studiile de master, pe cele 240 de locuri fără taxă şi 18 locuri pentru tinerii de origine română din Republica Moldova şi din Serbia, au fost 200 de candidaţi. Au fost declaraţi admişi 190 candidaţi pe locurile finanţate de la buget, 3 candidaţi pe locurile cu taxă şi 7 candidaţi pe locurile pentru tinerii de origine română din Republica Moldova.
La Facultatea de Inginerie şi Management au fost admişi 27 candidaţi dintre care: 26 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat din Republica Moldova.
La Facultatea de Ştiinţe Economice au fost admişi 116 candidaţi dintre care: 108 candidaţi cu finanţare de la buget, 3 candidaţi cu taxă şi 5 candidaţi pe locurile pentru tinerii de origine română din Republica Moldova.
La Facultatea de Ştiinţe Sociale au fost admişi 57 candidaţi dintre care: 56 candidaţi cu finanţare de la buget şi un candidat pe locurile pentru tinerii de origine română din Republica Moldova.
Cei mai mulţi candidaţi au fost la programele Administrarea afacerilor în turism, comerţ şi servicii, Expertiză contabilă şi evaluarea firmei, Marketing şi comunicare în afaceri, şi Managementul serviciilor de asistenţă socială.
Candidaţii admişi în sesiunea din iulie 2014 vor confirma locul prin înmatricularea la secretariatul fiecărei facultăţi în cele două perioade: 28-31 iulie 2015 şi 7 – 9 septembrie 2015.
Sursa: prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate, prof. univ. dr. Gheorghe Popovici