Distracţia costă
Articol editat de Valentina Adam, 6 iunie 2015, 06:26 / actualizat: 6 iunie 2015, 10:20
Parlamentarii au votat o lege prin care angajatorii le pot oferi salariatilor, în loc de prime, tichete. Valoarea lor maximă nu trebuie să depăşească 6 salarii minime, adică aproximativ şase mii de lei, iar banii trebuie cheltuiti doar în unităţile turistice din ţară. Angajatorii nu sunt obligaţi să ofere astfel de vouchere, însă dacă le acordă nu vor plăti impozite. Ca să intre în vigoare, legea tichetelor de concediu trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
Dar până va intra în vigoare legea, mulţi dintre români au deja vacanţele planificate. În ciuda crizei economice, şi anul acesta mulţi români îşi vor permite să-şi petreacă vacanţa în străinătate, reprezentanţii agenţiilor de turism anunţând că rezervările pentru vacanţele în străinătate au crescut cu peste 20 la sută, numărul românilor care plănuiesc să plece din ţară în concediu trecând de un milion de persoane. Potrivit Digi 24, destinaţiile căutate de români, în acest an, sunt Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania si Italia. Spre deosebire de anii trecuti, în acest an românii s-au grăbit să cumpere pachetele turistice de vacanţă, de frică să nu se scumpească.
Iar conform unui studiu românii sunt din ce în ce mai pretentiosi şi au devenit mai sofisticati în ultima perioada în privinta serviciilor de cazare şi a celor de masă. Şapte din zece turisti preferă hotelurile de 3 si 4 stele. Asta spre deosebire de acum cinci ani, când cele de două stele erau ocupate în proporţie de peste 60%.
Toată lumea vrea distracţie, dar asta costă, aşadar de unde avem banii de concediu? Avem un cont de economii special pentru vacanţe, un împrumut bancar pe termen scurt, mai ales ca băncile oferă mai nou şi credite special pentru vacanţe sau strângem banii la saltea cu câteva luni înainte de vacanţă?
sursa foto: opiniatimisoarei.ro