Miei în 6 centre din Caraş-Severin
Articol editat de Mirabela Afronie, 7 aprilie 2015, 15:00
Cărăşenii pot cumpăra carne de miel şi ied până duminică, 12 aprilie, în 6 centre avizate temporar, amenajate în pieţele de pe raza judeţului Caraş-Severin, a precizat directorul interimar al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Dorin Imbrea. Acestea funcţionează în Bocşa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Reşiţa, în intervalul orar 7.00 – 17.00. Până la sfârşitul săptămânii, în fiecare punct de sacrificare autorizat va fi prezent câte un inspector DSVSA, care va verifica animalele atât înainte, cât şi după tăiere. Pentru a putea vinde, comercianţii trebuie să respecte regulile instituite de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia trebuie să poarte bonetă şi halat şi să aibă în concesiune galantarele şi locurile de desfacere. De asemenea, carnea de miel sau ied, vândută populaţiei, trebuie să prezinte ştampila DSVSA conform căreia corespunde normelor sanitar-veterinare, a mai precizat Dorin Imbrea. Carnea de miel care se găseşte în galantarele magazinelor, provine din unităţi autorizate sanitar-veterinar, în care este amănunţit verificată înainte de a fi pusă în vânzare, a mai menţionat acesta. Potrivit lui Imbrea, pentru a putea vinde, comercianţii trebuie să respecte regulile, instituite de inspectorii DSVSA, să poarte bonetă şi halat şi să aibă în concesiune galantarele şi locurile de desfacere. Acesta recomandă consumatorilor să achiziţioneze carnea de miel doar din unităţile autorizate şi nu de la vânzătorii ambulanţi.
(Hardy Cvoica)