2015 – an plin pentru Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş

Florica Chirita

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş a accestat în acest an proiecte cu finanţare europeană în valoare de peste 23 de milioane 400 de mii de euro. Cele mai multe fonduri au fost absorbite în urma proiectelor europene, dar activitatea Camerei a fost mult mai vastă. Astăzi, într-un cadru nonformal, directorul general al CCIAT, Florica Chiriţă, a trecut în revistă principalele manifestări organizate în 2015. „Am avut o serie de parteneriate externe, de asemenea expoziţii în afara ţării. De asemenea, în acest an am finalizat cinci proiecte de suflet, Made in Banat, care a avut un succes extraordinar şi unul care ieri a avut conferinţa de de final, Competenţe Anteprenoriale Sociale. Acest proiect a vizat persoanele din grupurile vulnerabile. Suntem prima Camera din ţară care şi-a oprit atenţia asupra acestor persoane. Am creat 34 de noi locuri de muncă, am înfiinţat 7 structuri sociale, toate funcţionează, vor functiona şi anul viitor”.

Pentru 2016, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş și-a propus un program la fel de vast, a precizat Florica Chiriţă. „Centrul de Afaceri va fi gazda multor congrese, târguri şi concerte. Noi vom organiza 6 expoziţii și 12 misiuni economice. Vrem calitate, nu cantitate. Am scris 7 proiecte transnaţionale care sunt deja depuse, 4 proiecte transfrontaliere România-Serbia”, a mai spus directorul CCIAT.

Momentul de bilanţ a fost asezonat cu un program de colinde în interpretarea Biancăi Mihăescu, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. La întâlnirea de final cu presa bănăţeană a fost prezentă toată conducerea instituţiei camerale din Timişoara. A fost închinat un pahar de şampanie şi s-a urat suscess în afaceri.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles