Forumul Civic al Românilor a trimis o scrisoare la FIFA

FIFAForumul Civic al Românilor afirmă, într-o scrisoare adresată FIFA, că reprezentanţii UDMR dau dovadă de lipsă de fair-play când vorbesc despre “atitudini antimaghiare” la meciul România-Ungaria şi că astfel vor să distragă atenţia de la “modul reprobabil” în care s-au comportat suporterii ungari.

Reprezentanţii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) îşi exprimă, într-o scrisoare adresată FIFA şi dată publicităţii vineri, “îngrijorarea şi consternarea faţă de un act care ar putea readuce intoleranţa etnică în prim-planul unei Românii care depune eforturi susţinute pe drumul către atingerea valorilor euro-atlantice”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Forumul Civic al Românilor consideră că, prin sesizarea înaintată recent Federaţiei Internaţionale de Fotbal privind “atitudinile antimaghiare” înregistrate în cadrul meciului România-Ungaria, reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi “Miko Imre” din cadrul UDMR Covasna nu urmăresc decât să distragă atenţia publică şi a forurilor competente de la “modul reprobabil” în care s-au comportat suporterii ungari în România.

FCRCHM menţionează că aceştia au incendiat şi au vandalizat trenul cu care au sosit, au distrus localuri publice în centrul Bucurestiului şi, “poate cel mai umilitor, au proferat mesaje denigratoare la adresa românilor şi a României (pe care au intitulat-o «Ţara ţiganilor»), au adus ofensă imnului şi însemnelor de stat (întorcându-se cu spatele şi afişând semne obscene în timpul intonării imnului României)”.

“Au scandat «Piară Trianon» şi au arborat drapele şi însemne cu trimitere la Ungaria Mare, o rană adâncă în conştiinţa naţiunii române. Faptele sesizate reprezintă atitudini xenofobe şi rasiste de o deosebită gravitate din partea suporterilor ungari”, subliniază reprezentanţii Forumului.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş consideră că a vorbi, într-un astfel de context, de “atitudini antimaghiare” nu reprezintă altceva decât o dovadă de lipsă de fair-play din partea Serviciului de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi “Miko Imre” şi a semnatarilor respectivei sesizări, iar luarea în considerare a acestor pretenţii va crea confuzie şi va justifica viitoare abordări extremiste din partea ambelor părţi.

Forumul a transmis, pentru documentare, şi câteva imagini “elocvente” cu comportamentul şi atitudinile suporterilor ungari pe durata prezenţei în România.

Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi “Mikó Imre” din cadrul UDMR Covasna a trimis o scrisoare preşedinţiei FIFA în care atrage atenţia asupra unor “atitudini antimaghiare” la meciul România-Ungaria, disputat, în urmă cu o săptămână, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Reprezentativa României a învins, în urmă cu o săptămână, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles