Consum, deci exist!

cos-cumparaturi-plinTrăim într-o ţară care se bazează pe consum. Cea mai mare parte a economiei noastre se bazează pe comerţ şi pe faptul că noi consumăm mai mult decât putem şi decât avem nevoie.

Este una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm la nivel personal. De multe ori ne trezim că ne cumpărăm lucruri pe care nu le folosim. Ne simţim bine atunci când cumpărăm ceva, însă de foarte multe ori când ajungem acasă ne dăm seama că nu avem nevoie de acel lucru.

Nu ştim să ne controlăm comportamentul şi mereu acţionăm pe ideea: cumpăr acum să fie acolo, că nu se strică. Nu se ştie niciodată când o să am nevoie.

Ne putem stăpânii dependenţa de cumpărături?

În programul Bună dimineaţa Banat!, mai mulţi ascultători şi-au exprimat opinia despre acest subiect, fără, însă a da soluţii. Cei mai mulţi au spus că românii fac risipă, cumpărând orice, fără chibzuinţă. Marele păcat al nostru este lăcomia şi nu ne gândim la ziua de mâine.

„E ceva foarte subtil /Care văd ca-mi scapă mie / Fără un loc de muncă stabil /Cumpărăm ce-o fi. Să fie ! /Cred că-i o boală curată /Căci n-am avut şi acuma vrem /Lumea s-o cumpărăm. Toată! /Dacă ar fi ca să putem! / Dilema-i destul de adâncă / Printre primii la cumpărături /Printre ultimii la muncă /Vrei să spui că nu-i aşa? Te juri ?”, a fost mesajul în versuri, transmis de Costică Barbu.

(Sebastian Dragomir)

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles