Primăria Reșița face planuri pe termen lung

consiliu (1)

O întâlnire legată de locurile de muncă din Reşiţa a organizat astăzi Primăria municipiului. Au participat atât reprezentanţi ai administraţiei, cât şi ai sindicatelor şi patronatelor.

Armonizarea cererii cu oferta este principala problemă a angajatorilor, dar şi a celor care vor să se angajeze – este cea mai importantă idee  ce s-a desprins în urma discuţiilor purtate. Pe deoparte, au luat cuvântul prefectul judeţului Silviu Hurduzeu, primarul  Mihai Stepanescu şi rectorul universităţii Eftimie Murgu și Doina Frunzăverde, care au vorbit în special despre calificarea elevilor şi deschiderea pe care o au către mediul de afaceri, astfel încât forţa de muncă să se plieze pe ofertă.

Prezenţi la discuţii, reprezentanţii sindicatelor au marşat pe ideea salariilor prea mici pentru a te putea întreţine, dar şi pe cea a unor planuri pe termen mai lung din partea agenţilor economici în ceea ce priveşte forţa de muncă, avându-se în vedere că un ciclu de instruire durează trei ani.

Cele mai pertinente observaţii au fost făcute însă de reprezentanţii mediului de afaceri, care îşi doresc angajaţi bine pregătiţi, în primul rând. Astfel, reprezentantul unei firme a declarat că nu are timp pentru persoane insuficient pregătie, iar un altul a fost de părere că elevii trebuie întâi să înveţe că se poate trăi numai prin muncă.

Aceasta a fost o a doua întâlnire de acest gen organizată de Primăria Reşiţa, iar dorinţa tuturor a fost de a conlucra pentru găsirea celor mai bune soliţii în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă din municipiu.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles