[FOTO] Radio Reşiţa şi-a deschis porţile pentru ascultători şi prieteni

vizita rrr (17)

Radio România Reşita şi-a deschis astăzi porţile, cu ocazia aniversării a 86 de ani de la prima emisie a radioului public.

Încă de dimineaţă grupuri de copii, tineri dar şi vârstnici au trecut pragul studioului şi au dialogat cu redactorii şi reporterii aflaţi la datorie. S-a vorbit despre tehnica din dotare, despre trecutul postului public de radio dar şi despre cum se fac bani din publicitate.

Printre oaspeţi au fost şi elevi de la Colegiul Naţional Mircea Eliade din Reşiţa, secţia jurnalism. Aceştia au făcut practică vara trecută la noi, au învăţat să ia interviuri şi să facă ştiri. După terminarea studiilor cei mai mulţi visează să facă parte din mare echipă Radio România Reşiţa.

Astăzi a trecut pragul studioului Radio România Reşiţa şi un grup de elevi din clasa a VII-a de la Liceul “Diaconovici-Tietz” , care, după ce au vizitat cabinele de emisie, de producţie, redacţiile de ştiri şi fonoteca, au experimentat pentru prima oară vorbitul la microfon. Unii au citit ştiri, iar alţii şi-au povestit impresiile, în programul “Interferenţe pe frecvenţe”. Mulţi au fost impresionaţi în special de cabina de emisie dar şi de fonoteca Radio România Reşiţa care cuprinde mărturii ale începutului postului, când se foloseau discuri de vinil, benzi de magnetofon şi casete pe care le-au văzut pentru prima oară.

 

Pragul studioului Radio România Reşiţa a fost trecut astăzi şi de Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, de mai mulţi generali de armată şi conducători ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Prefectul Silviu Hurduzeu a transmis şi un mesaj de apreciere a muncii depuse de colectivul Radio Reşiţa, a obiectivităţii şi echidistanţei în transmiterea ştirilor.

Studioul Radio România Reşiţa a fost vizitat astăzi şi de primarul municipiului, Mihai Stepanescu. Acesta a apreciat buna colaborare care există între cele două instituţii şi proiectele pe care le-au derulat sau urmează să le pună în practică pe viitor.

Până la ora 17.00 vă invităm să cunoaşteţi vocile din spatele microfonului şi să vedeţi cum se lucrează contracronometru. Momentele aniversare vor continua mâine, atunci când Teatrul de Vest din Reşiţa va prezenta în premieră comedia “Farsa jupânului Pathleine” – un spectacol dedicat împlinirii a 86 de ani de radio public în România.

În plus, la sfârşitul săptămânii viitoare, Radio România Reşiţa vă provoacă la un marş ciclist pe traseul Kaufland – Muncitoresc.

 

…. iată aici şi cel mai tânăr vizitator al Radio România Reşiţa, care a trecut pragul studioului a fost Alexander Neff din Reşiţa, de 4 ani.

 

 

(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles