Naţionala de fotbal a României mai are şanse minime să ajungă în barajul pentru CM 2014

romania-turciaNaţionala de fotbal a României a fost învinsă de Turcia cu scorul de 2-0 (1-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 şi are şanse mici de a prinde barajul.

Turcia s-a impus prin golurile marcate de Burak Yilmaz (22) şi Mevlut Erdinc (90+5) şi şi-a luat revanşa după eşecul suferit în meciul tur, când tricolorii au câştigat cu 1-0 la Istanbul.
România a fost lipsită de şansă în acest meci, având două bare, prin Tănase (15) şi Popa (69).

Debutul meciului a fost destul de bun pentru tricolori, cu un cartonaş galben scos de Marica în chiar primul minut (Semih Kaya), un corner şi o lovitură de cap Goian, fără probleme pentru Volkan, după care Volkan a respins în corner şutul din unghi al lui Pintilii (6).
Primul semnal de alarmă a fost tras de Burak Yilmaz (10), al cărui şut, destul de slab, a fost scos de Tătăruşanu, după o minge pierdută uşor de Chiricheş aproape de centrul terenului. Peste două minute, Tătăruşanu a fost pe fază la şutul lui Caner Erkin (12).
Cea mai mare ocazie a echipei României s-a consumat în min. 15, când Tănase a încercat să sancţioneze ieşirea hazardată a portarului Volkan cu un lob, dar Caner Erkin a respins de pe linia porţii cu capul şi cu ajutorul barei.
Turcia a mai avut câteva minute bune, în care a controlat jocul şi a împins echipa lui Piţurcă spre propria poartă. Dacă Tătăruşanu a ieşit bine la o centrare în faţa lui Umut Bulut (18), portarul Stelei nu a mai avut replică în min. 22, la lovitura de cap a lui Burak Yilmaz, după centrarea lui Caner Erkin şi oaspeţii au deschis scorul: 0-1.
Jocul a continuat cu o zbatere, fără rezultate, a tricolorilor şi cu un joc exact şi liniştit al turcilor, la adăpostul acestui avantaj. O fază interesantă s-a petrecut în min. 27, când Stancu blocat în momentul şutului, a cerut penalty pentru henţ al adversarului, dar arbitrul nu a acordat nimic.
Echipa României nu a mai reuşit nimic până la pauză, deşi acţiuni ofensive au mai fost, ultimele pase sau centrările s-au dovedit a fi imprecise şi nu creat pericolul scontat. Turcia a mai avut o oportunitate notabilă, prun Selcuk Inan (39), dar şutul său de la peste 30 de metri a trecut peste transversală.

România a jucat mult mai bine în debutul părţii secunde, dar tot Turcia a ratat o ocazie uriaşă, prin Umut Bulut, blocat de Tătăruşanu în situaţie de unu la unu (54). Tricolorii au căutat cu disperare egalarea, dar s-au precipitat, jocul fiind lipsit de claritate. Popa a irosit o ocazie uriaşă în min. 69, când şutul său a izbit bara. Stancu a tras mult peste poartă (79) la un atac favorabil echipei noastre şi astfel s-a încheiat forcingul echipei noastre. Goian a ratat ultima ocazie de a smulge egalul, lovitura sa de cap fiind prinsă de Volkan (90+2). Dezastrul a fost completat de Mevlut Erdinc, care a mai marcat un gol pentru oaspeţi, la ultima fază de joc (90+5).
România va juca ultimele două meciuri pe 11 octombrie cu Andorra (în deplasare) şi pe 15 octombrie cu Estonia (acasă), însă va trebui să aştepte şi rezultatele Ungariei (cu Olanda şi Andorra) şi Turciei (cu Estonia şi Olanda) pentru a vedea dacă are şanse la locul secund, care poate duce la baraj.

România – Turcia 0-2 (0-1)
Au marcat: Burak Yilmaz (22), Mevlut Erdinc (90+5).
Bucureşti, Arena Naţională: 44.537 spectatori
Preliminariile CM 2014 – Grupa D
Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 2. Alexandru Măţel, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 15. Dorin Goian, 3. Răzvan Raţ – 16. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii – 11. Gabriel Torje (7. Adrian Popa, 46), 19. Bogdan Stancu, 10. Cristian Tănase (22. Gheorghe Bucur, 78) – 9. Ciprian Marica (20. Alexandru Maxim, 46). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Rezerve neutilizate: 1. Bogdan Lobonţ, 23. Silviu Lung Jr – 13. Paul Papp, 4. Srgian Luchin, 17. Valerică Găman, 21. Dragoş Grigore, 14. Iasmin Latovlevici, 5. Ionuţ Neagu, 18. Marius Alexe.

Turcia: 1. Volkan Demirel – 7. Gokhan Gonul, 21. Omer Toprak, 2. Semih Kaya, 20. Caner Erkin – 11. Gokhan Tore (19. Mevlut Erdinc, 83), 8. Selcuk Inan, 15. Mehmet Topal, 14. Arda Turan (căpitan) – 9. Umut Bulut (13. Ersan Adem Gulum, 90), 17. Burak Yilmaz (18. Olcay Şahan, 73). Selecţioner: Fatih Terim.
Rezerve neutilizate: 12. Tolga Zengin, 23. Onur Recep Kivrak – 3. Hasan Ali Kaldirim, 4. Aykut Demir, 5. Hakan Calhanoglu, 6. Alper Potuk, 10. Nuri Şahin, 16. Oguzhan Ozyakup, 22. Mustafa Pektemek.

Arbitru: Svein Oddvar Moen; arbitri asistenţi: Kim Haglund, Frank Andas; arbitru de rezervă: Ken Henry Johnsen (toţi din Norvegia)
Comisar FIFA: Nebojsa Ivkovic (Serbia), observator FIFA pentru arbitri: Alan Freeland (Scoţia).
Cartonaşe galbene: Semih Kaya (1), Raţ (40), Volkan (65), Arda Turan (70).Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles