Naţionala României îşi poate asigura prezenţa la turneul de baraj pentru Mondialul brazilian

RomaniaEchipele de fotbal ale României şi Turciei se întâlnesc marţi seara, de la ora 21,00, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci care poate asigura, în cazul unui succes, calificarea tricolorilor la barajul pentru Cupa Mondială din 2014.

Reprezentativa României, care a reuşit vineri o victorie splendidă cu 3-0 în faţa Ungariei, pe acelaşi stadion, ocupă locul secund, iar o victorie ar însemna practic asigurarea prezenţei la baraj, dar nici o remiză nu ar fi rea, în condiţiile în care România a câştigat meciul tur de la Istanbul (1-0) şi are două meciuri uşoare, cu Estonia şi Andorra.

Naţionala României a câştigat ultimele sale patru meciuri jucate pe teren propriu cu Turcia, la o diferenţă de cel puţin două goluri. În 24 de partide disputate între cele două echipe, tricolorii au înregistrat 13 victorii şi au pierdut de patru ori, ultimul eşec datând din 2010, alte şapte partide încheindu-se la egalitate. Golaverajul este net favorabil României, cu 47-22. În octombrie 2012, România s-a impus la Istanbul prin golul marcat de Gicu Grozav (45+1).

Selecţionerul Victor Piţurcă a condus naţionala României în amicalul din 2007, câştigat de tricolori cu 2-0 la Bucureşti, dar şi în succesul de anul trecut de la Istanbul.

Echipa naţională a României va disputa marţi meciul cu numărul 644 din palmaresul său general. România are în prezent 286 de victorii, 161 egaluri şi 196 eşecuri în 643 de meciuri şi un golaveraj de 1.073-838. Turcia are în palmaresul său oficial 507 partide, dintre care 182 au fost victorii, 120 egaluri, iar 205 înfrângeri, golaverajul fiind 660-756.

Fatih Terim este poate cel mai de succes antrenor din fotbalul turcesc, cu şase titluri de campion al Turciei în palmares, două Cupe ale Turciei, patru Supercupe ale Turciei, dar şi Cupa UEFA în 2000, cu Galatasaray, avându-i în lot pe românii Gică Hagi şi Gică Popescu. De asemenea, a fost sfertfinalist al Champions League cu Galatasaray şi semifinalist cu Turcia la EURO 2008.

Terim are 93 de partide pe banca naţionalei Turciei (trei mandate), dintre care 44 de victorii, 26 de egaluri şi 23 de eşecuri. Vineri, la redebutul său ca selecţioner, Turcia a surclasat Andorra cu scorul de 5-0.

Piţurcă, tot în trei mandate, a strâns pe banca naţionalei României un număr de 85 de meciuri, dintre care 48 sunt victorii, 20 egaluri, 17 eşecuri, cu un golaveraj de 147-71.

Victor Piţurcă a pierdut un titular incontestabil, mijlocaşul Alex Bourceanu (suspendat), faţă de meciul cu Ungaria, şi l-a convocat în locul său pe Ionuţ Neagu.

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, B. Stancu (sau Tănase), Maxim – Marica.

Turcia: Volkan Demirel – Gokhan Gonul, Semih Kaya, Omer Toprak, Caner Erkin – Mehmet Topal, Nuri Şahin, Gökhan Tore, Arda Turan – Umut Bulut, Burak Yilmaz.

Meciul va fi arbitrat de norvegianul Svein Oddvar Moen (34 ani), care va fi ajutat de compatrioţii săi Kim Haglund, Frank Andas, arbitri asistenţi, şi Ken Henry Johnsen, arbitru de rezervă. Comisar de joc va fi sârbul Nebojsa Ivkovic, iar observator de arbitri scoţianul Alan Freeland.

Moen este arbitru internaţional din 2005 şi a condus o singură dată naţionala României, pe 30 mai 2012, într-un amical câştigat în deplasare în faţa Elveţiei (1-0).

În ciuda succesului cu Ungaria, lumea nu s-a înghesuit să cumpere bilete la meciul cu Turcia, astfel că până luni dimineaţa se vânduseră doar 15.000 de tichete, potrivit FRF. Casele de bilete vor fi deschise şi marţi, în ziua meciului, în Bulevardul Pierre de Coubertin, strada Maior Ion Coravu şi la recepţia Casei Fotbalului.

Peste 900 de jandarmi şi aproape 1.200 de poliţişti vor asigura ordinea publică la meciul România – Turcia. IGPR va acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică cu 175 de poliţişti de la rutieră, 738 de la structurile de ordine publică, 112 de la transporturi şi 157 de la alte structuri.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18,00, iar pentru a evita aglomeraţia Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să vină din timp. Circulaţia rutieră va fi restricţionată marţi pe arterele din jurul Arenei Naţionale, gradual, începând cu ora 15,00.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles