[FOTO] UCMR-ul – şanse reale de repornire!

ministrul energiei ucmr (3)
Ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu, prezent astăzi la Reşiţa, s-a întâlnit cu actuala conducere a UCM, cu administratorul judiciar al Hidroelectrica şi totodată al uzinei reşiţene şi cu liderii sindicatului. Concluzia ministrului a fost prezentată într-o conferinţă de presă, în care a precizat că până în 2016 Hidroelectrica are un plan de retehnologizare în valoare de 300 de milioane de euro, a unor unităţi de producţie proprie precum: Stejarul, Vidraru, Mărişel sau Râul Mare Retezat, iar UCM va primi pentru execuţie o parte a lucrărilor.

Ministrul pentru Energie a mai precizat că, în paralel, executivul va face loby în Turcia pentru atragerea de comenzi din această ţară, tot pentru UCM. S-a apreciat şi faptul că în prezent se restrânge activitatea de producţie pe două platforme, astfel încât o parte a actualei suprafeţe de 240 de hectare, nerentabilă şi ineficientă, să fie preluată de administraţia locală.

Răzvan Nicolescu a afirmat şi faptul că România nu va avea de suferit din cauza reducerii constante a livrărilor de gaz metan din Federaţia rusă. Fiind printre puţinele ţări europene în această situaţie bună. În prezent, ţara noastră produce 31 de milioane de metri cubi de gaz zilnic, consumă 23 şi înmagazinează 8 milioane de metri cubi.

(Dan Agache)

De același autor

Related Articles