Taxele și impozitele ar putea fi plătite direct cu cardul

taxe si impozite
Guvernul lucrează pentru a stabili cadrul legal care să permită înfiinţarea unui punct unic de plată cu cardul a tuturor taxelor şi impozitelor.
Taxele şi impozitele ar putea fi plătite din 2015 direct cu cardul bancar la Trezorerie – a declarant ministrul finanţelor, Ioana Petrescu. Ea afirmă că testarea sistemului va dura între 6 şi 12 luni.
“Încercăm să facem plata impozitelor cât mai uşoară pentru contribuabili. Prin acest sistem vom contecta toate instituţiile publice, aproximativ 5 mii, aici vorbim de primării, ANAF, toate instituţiile publice”, a declarat minstrul de finanțe. Ioana Petrescu a mai spus, că prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă se intenţionează să existe un punct unic de plată cu cardul pentru tot ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Ea a precizat, totodată, că bugetul de stat va suporta toate comisioanele de decontare.
“Mai mult decât atât, am lucrat la acest proiect astfel încât comisioanele interbancare să fie foarte mici, am pus o limită de 0,3% din valoarea tranzacţiilor şi nu vom accepta costuri suplimentare”, a afirmat Ioana Petrescu.
Potrivit ministrului finanţelor, această măsură va încuraja plata prin intermediul cardului bancar şi nu pe cea în numerar.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles