sarbii2-1

Duminică, 14 septembrie

Nici întunericul nici amenințarea ploii și nici școala care începe mâine nu i-au speriat pe iubitorii folclorului sârbesc, prezenți în număr foarte mare duminică seara în parcul Tricolorului din municipiul Reșița. Cele trei zile ale Culturii Sărbe au continuat astăzi cu o prezentare la sala cinematografului Dacia din cartierul Lunca Bârzavei cu o prezentare a cărților tipărite sub egida Uniunii Sârbilor din România. Spectacolul folcloric a reunit soliști vocali și instrumentiști și dansatori atât din România dar și din Republica Serbia: tamburașii Spomenari din Timișoara, Pera Todorovici, Iasmina Feniaț, Orchestra instrumentală Frații Iovanovici și tânărul de numai 10 ani Dejan Matein, Ansamblurile Mladost din Timișoara și Bârzava din Reșița, iar finalul a aparținut Indirei Radici și orchestrei sale. O atmosferă de sărbătoare întregită de zecile comercianți care au reușit să scoată bani frumoși din buzunarele reșițenilor, într-o manifestare a culturii sărbe care an de an crește valoric.

 ***

Sâmbătă, 13 septembrie

Cea de-a treia ediţie a ”Zilelor Culturii Sârbe la Reșița” în plină desfăşurare în Parcul Tricolorului din municipiul de pe Bârzava. Uniunea Sârbilor din România, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reșița și Organizația locală a U.S.R. organizează evenimentul în perioada 12-14 septembrie.

Regalul folclorului sârbesc continuă la Reşiţa, după ce în prima seară a fost susţinut un spectacol extraordinar de muzică populară, cea de-a doua rezervă cărăşenilor şi nu numai, pe scena amenajată în cartierul Lunca Bârzavei, evoluţia ansamblurilor folclorice din Pojejena şi Radimna coordonate de Toma Popovici. Recitaluri susţin formaţia Bane Vasic şi soliştii vocali: Vera Matovic şi Ranko Vasic. Bănăţenii au prilejul să petreacă un sfârşit de săptămână cu distracţie şivoie bună alături de muzică de calitate şi bucate tradiţionale sârbeşti.

Ascultă aici atmosfera din cea de-a doua seară a Zilelor Culturii Sârbe la Reşiţa:

Manifestările dedicate Zilelor Culturii Sârbe la Reşiţa continuă duminică, 14 septembrie  cu un vernisaj şi o proiecţie de film la cinematograful „Dacia” din Reşiţa şi în Parcul Tricolorului, de la ora 18.00 cu un concert susţinut de Indira Radic acompaniată de formaţia Bane Vasic.

Mai multe informaţii despre manifestările de la cinematograful „Dacia”, află aici, de la  directorul media al USR, Rajko Cornea:

Evenimentul este recomandat de Radio România Reşiţa.

***

sarbii1

Manifestările au debutat vineri seară cu un regal de folclor sârbesc susţinut de nume mari ale muzicii populare din Serbia alături de formaţii şi ansambluri de dansuri sârbeşti din Banat.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a fost prezent la deschiderea evenimentului şi consemnează:

 

 

Manifestările folclorice vor continua în seara de sâmbătă de la ora 18.00.

***

sarbi-2-2

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, consemnează:

Manifestările vor debuta vineri, 12 septembrie de la ora 18.00, iar pe parcursul a trei seri vor fi susţinute concerte de folclor cu îndrăgiţi solişti ai cântecului sârbesc. Duminică, 14 septembrie, în cea de-a treia zi a evenimentului, de la ora 17.00, la Cinematograful „Dacia” va avea loc vernisajul expoziției de fotografie ”Martorii existenței” şi proiecția filmului documentar ”Sârbii din România” realizat de directorul media al USR, Rajko Cornea. Manifestările se vor încheia cu prezentarea activității editoriale a Uniunii Sârbilor din România.

Evenimentul este recomandat de Radio România Reșița.

Ognian Crstic – preşedintele Uniunii Sârbilor din România:

Iată aici, programul spectacolelor folclorice:

Vineri, 12 septembrie, ora 18.00: Darko Lazić, Marko Taban, Șața Miloievici, Frații Balaci și Mirela Zarva, Ansamblurile Sveti Nikola Diniaș, Zlatna Suza Diniaș, Dunav Svinița, Kruna Sânmartinul Sârbesc, OK Band Timișoara.

Sâmbătă, 13 septembrie, ora 18.00: Vera Matović şi formația Bane Vasić, Goran Stefanovici, Mara Gorun și Dragan Marcu, Ansamblurile Soko din Socol și Sveti Nikola din Radimna.

Duminică, 14 septembrie, ora 18:00: Indira Radić, Formația Braća Ivanović și Dejan Matejin, To ”Spomenari” și Pera Todorovici și Ansamblurile Bârzava Reșița și Mladost Timișoara.

afis sarbi RESITA 2014(Hardy Cvoica)