[UPDATE] RCM Timişoara a pierdut “cu cântec” semifinala SuperLigii de rugby. Poliţia va face cercetări

rcm timisoara

Duminică, 7 septembrie

Un caz inedit în sport, ceea ce lasă loc de multe interpretări. Campioana RCM Timişoara nu a putut să alinieze cea mai bună formulă de echipă dintr-o cauză stupidă. Cinci jucători de bază şi o rezervă: Cătălin Fercu, Valentin Calafeteanu, Eugen Căpățână, Paula Kinikinilau, Jack Umaga și Fonovai Tangimana, nu au putut să fie folosiţi deoarece din carnetele lor au fost rupte foile unde erau vizele medicale. Cu toate că medicul de la Policlinica Sportivă a confirmat existenţa tuturor vizelor, arbitrul Vlad Iordăchescu nu a luat în considerare cele spuse de doctor. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat Poliţia pentru a face cercetări.

În asemenea condiţii, antrenorul Grainger Heikell s-a văzut pus în situaţia de-a improviza, iar rezultatul a fost previzibil. RCM Timişoara a pierdut cu 9-0. Chiar şi cu acest lot format din jucători care au stat mai mult pe banca de rezerve, campionii au dat dovadă de putere de luptă şi mult fair-play, aşa cum este specific acestui sport.

La finalul partidei, primarul Nicolae Robu a afirmat: “Eu am sunat la Poliție și a început deja ancheta. Am sunat la comandantul poliției, își fac datoria. Trebuie identificat cel ce a făcut așa ceva, e un caz fără precedent, nu am mai auzit de asemenea lucruri. Nu ne putem bate joc de oameni. Lumea a venit la stadion, iubește acest sport. Noi, Municipalitatea susținem acest sport, există contribuții private foarte mari, pentru care oamenii muncesc, dau bani spre sport, cu efort și e păcat ca cineva să-și bată joc”, conform Sport9.ro.

Dacă nu se va rejuca partida, aşa cum au solicitat oficialii clubului timişorean, atunci RCM Universitatea de Vest va juca în finala mică, sâmbăta viitoare, cu Dinamo Bucureşti. În finală se întâlnesc Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa.

Joi, 4 septembrie

Campioana României la rugby, RCM Timişoara va juca semifinala SuperLigii pe teren propriu cu Farul Constanţa. Partida va avea loc sâmbătă pe stadionul Dan Păltinişanu, de la ora 20. Timişorenii nu se gândesc decât la victorie, pentru a juca finala şi speră să-şi treacă în palmares cel de-al treilea titlu naţional consecutiv. La această partidă, conform vicepreşedintelui Duşan Filipaş, se pregăteşte o coregrafie ce nu s-a mai întâlnit la un meci de rugby în ţara noastră.
Conducerea clubului şi-a exprimat dorinţa ca în acest an gruparea de pe Bega să realizeze şi eventul, să cucerească atât campionatul cât şi Cupa României.
În cealaltă semifinală se întâlnesc Ştiinţa Baia Mare şi Dinamo Bucureşti.
Finala va avea loc pe 13 septembrie pe Stadionul Naţional “Arcul de Triumf” din Bucureşti.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles