GEC Nera acuză nepăsarea responsabililor de păduri asupra tăierilor în ariile protejate cărăşene

cheile-carasului

Grupul Ecologic de Colaborare Nera acuză administraţia Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului de o gestionare improprie a pădurilor, cauzată de exploatări necontrolate în zona rezervaţiei naturale Gârlişte – aflate la limita perimetrului Parcului. Preşedintele GEC Nera, Cornel Sturza Popovici spune că nu ar fi pentru prima dată când conducerea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului nu sesizează autoritățile, ba chiar protejează tăierile de arbori din rezervațiile parcului. O comisie a Inspetoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare deplasată la faţa locului a constatat că tăierile acuzate de Grupul Ecologic de Colaborare Nera sunt nefondate, ele desfăşurându-se în imediata apropiere a parcului, pe un teren concesionat de un agent economic pentru exploatarea masei lemnoase din zonă, conform amenajamentului silvic, a precizat pentru Radio România Reşiţa directorul Romel Buzescu.

Amintim că, Parcul Național Semenic – Cheile Carașului găzduieşte cea mai mare rezervație naturală de păduri seculare de fag din Europa. Făgetele naturale reprezintă peste 65% din pădurile virgine rămase pe continent, fiind astfel bunuri cu valoare de patrimoniu atât pentru România cât si pentru întreaga Europa. Din evaluările efectuate recent de Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice București, se estimează că acestea au o vechime de până la 450 de ani.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit acest subiect şi consemnează:

Sursa foto: turismland.ro
(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

  1. Ne pare rau ca diferite canale media insereaza informatii neadevarate in legatura cu declaratiile pe care reprezentantii nostrii le-au facut cu privire la taierile de arbori din zona rezervaţiei naturale Gârlişte aflată în Parcul National Semenic Cheile Carasului. In interviurile acordate mediei locale si centrale reprezentantii GEC Nera au condamnat nepasarea autoritatilor care au permis dezastrul ecologic cu ocazia taierii de masa lemnoasa din această zona dar si-a exprimat rezerve in legatura cu existenta unor taieri de arbori din rezervatia Gârlişte, urmând ca o poziţie tranşantă si fie exprimata in cadrul un comunicat de presa ce va fi difuzat dupa identificarea exctă a zonei de tăiere pe baza coordonatelor geografice ale bornelor de delimitare a parcelelor din cadrul planurilor de amenajament silvic.

    GEC NERA

    • aşteptăm cu interes şi comunicatul de presă în care vă puteţi exprima în scris poziţia oficială exprimată de dumneavoastră. vă mulţumim!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles