[UPDATE] [AUDIO] Oficiul Judeţean de Poştă din Caraş-Severin riscă să rămână fără angajaţi

disponibilizari-posta

Miercuri, 04 septembrie:

Poşta Română a finalizat prima etapă a procesului de restructurare a companiei, însă situaţia disponibilizărilor, din prima decadă a lunii septembrie, în Caraş-Severin este momentan una incertă deoarece numărul persoanelor care vor să părăsească unităţile poştale este mai mare decât cel prevăzut în liste. Hardy Cvoica a urmărit acest subiect şi a aflat mai multe informaţii de la secretarul general adjunct al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Cristian Iancu:

Cristian Iancu.

În locul persoanelor care doresc cu orice preţ să părăsească compania şi lasă locurile de muncă libere, până la sfârşitul anului în curs, se vor face noi angajări, a mai spus Cristian Iancu.

***

Marţi, 03 septembrie:

Poşta Română a finalizat prima etapă a procesului de restructurare a companiei. La nivel naţional, din această toamnă, vor fi disponibilizaţi în total 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, a declarat secretarul general adjunct, Cristian Iancu. Din totalul persoanelor vizate, un număr de aproximativ 2.400 de angajaţi au ales să plece voluntar din Companie. Din cei peste 1.200 de angajaţi rămaşi, pe criterii sociale şi în baza punctajului obţinut la testări, vor fi identificate persoanele care în perioada imediat următoare vor pleca acasă. În prima decadă a lunii septembrie se vor emite deciziile de încetare a contractului de muncă, cu acordarea preavizului legal. Situaţia disponibilizărilor în Caraş-Severin este momentan una incertă, a spus Cristian Iancu, deoarece numărul persoanelor care vor să părăsească unităţile poştale este mai mare decât cel prevăzut în liste. În prezent, la nivel naţional, compania are puţin peste 32.000 de salariaţi.

Cele mai citite

Related Articles