[VIDEO] Alcoolul i-a dat aripi fotbalistului Dorel Stoica

accident stoicaUn mehedinţean a comis aseară trei infracţiuni la regimul rutier, fiind autorul unui accident pe şoseaua de centură a Lugojului. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, s-a rănit după ce a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, ieşind în afara carosabilului, unde s-a răsturnat cu maşina. Poliţiştii au stabilit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, deşi el a refuzat să se supună recoltării probelor biologice.
Conform corespondentului nostru Ion Moldovan, cel implicat în accident este jucătorul Universității Craiova, Dorel Stoica. Autoturismul în care se afla sportivul, un Audi Q7, cu numere de Mehedinţi, a fost grav avariat după ce s-a izbit de sensul giratoriu şi a ieşit în afara părţii carosabile. Dorel Stoica a fost transportat cu o ambulanţă la spitalul din Lugoj, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. Fotbalistul Universităţii Craiova venea de la Timişoara şi se îndrepta spre Caransebeş și conform propriei declaraţii, la volan se afla un şofer plătit să îl ducă până la Drobeta Turnu-Severin, dar care ar fi părăsit locul accidentului. Întrucât Dorel Stoica nu posedă permis de conducere, poliţiştii verifică dacă fotbalistul s-ar fi urcat băut la volan şi dacă ar fi provocat chiar el accidentul, motiv pentru care au fost ridicate mai multe probe ADN, pentru a identifica persoana care s-a aflat la volan, iar maşina a fost reţinută pentru continuarea cercetărilor. Dorel Stoica are 35 de ani şi este fost component al naţionalei României, jucător la Universitatea Craiova, Steaua, Dinamo sau CS Turnu-Severin, unde a fost şi căpitan.
[quote align=”center” color=”#999999″]“În urma accidentului, soferul autoturismului a suferit rani usoare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Întrucât acesta emana vapori de alcool, politistii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care i s-a solicitat sa se supuna recoltarii probelor biologice, acesta refuzând”, se arata în comunicatul IPJ Timis.[/quote]

Şoferul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă din culpă, conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

(Sebastian Dragomir şi Ion Moldovan)
sursa foto/video: LugojOnline

Cele mai citite

Related Articles