Bărbat atacat de urs în Retezat

urs

Un cioban în vârstă de 54 de ani a fost muşcat de un urs în noaptea de luni spre marţi şi a fost transportat la spitalul din Târgu-Mureş.

Incidentul a avut loc în zona stânei Zănoaga din munţii Retezat, iar după ce au primit apelul prin 112, în jurul orei 01.30, salvamontiştii şi jandarmii montani au avut nevoie de aproape opt ore pentru a ajunge la victimă. Potrivit acestora, bărbatul era conştient şi într-o stare stabilă, iar pentru evacuarea lui a fost solicitat un elicopter care l-a transportat la spitalul din Târgu-Mureş.

Starea de sănătate a bărbatului a fost evaluată de un medic care a ajuns la refugiul Salvamont . După examinare, medicul a constatat că acesta prezintă leziuni majore, ce necesită îngrijiri amănunţite la spital.

Din primele investigaţii, victima, care este în stare critică, prezintă leziuni interne şi este rănită la faţă şi picior. De asemenea, bărbatul are un umăr dislocat. Din informaţiile salvamontiştilor, ciobanul este din localitatea hunedoreană Baru Mare şi lucra la stâna din Zănoaga împreună cu alţi doi colegi.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles