Consulul de la Zaicear acuzat că duce o politică antiromânească!

intalnire timoc

Reprezentanţii românilor din Valea Timocului au cerut luni, la Izvorul Mureşului, pentru al doilea an consecutiv, retragerea consulului de la Zaicear, Iulian Niţu, despre care spun că duce o politică antiromânească şi că aduce deservicii românilor de acolo.
Preşedintele Partidului Neamului Românesc din Valea Timocului, Serbia, Predrag Balasevici a declarat la lucrările Universităţii de Vară, că diplomatul Iulian Niţu face grave greşeli legate de comunitatea română şi singura soluţie este retragerea sa din funcţie.
Reprezentanţii românilor din Valea Timocului, Serbia, au avertizat luni după amiază, la lucrările Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului, că situaţia acestei comunităţi este dramatică: nu există şcoli şi mass media în limba română, copiii nu mai vorbesc limba română, preoţii români sunt prigoniţi, iar ajutorul din partea statului român este aproape inexistent.
Preşedintele Partidului Neamului Românesc din Valea Timocului, Predrag Balasevici, a declarat că românii de acolo trăiesc, în continuare, o tragedie şi cer sprijinul statului român pentru a fi ajutaţi şi sprijiniţi instituţional, nu neapărat financiar.

(Mario Balint)

Cele mai citite

Related Articles