Afirmațiile Papei Francisc privind pedofilia, “o manipulare”

papa_zid_m

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, atrage atenția că afirmația referitoare la cardinalii pedofili nu aparține in nici un caz Suveranului pontif.
Vaticanul contestă ceea ce spune un jurnalist italian
Vaticanul a reacționat, luni, fata de un articol publicat in cotidianul italian “La Repubblica” atragând atenția asupra unor aspecte care nu ar fi reale.
Autorul articolului este fondatorul acestui cotidian de stânga, Eugenio Scalfari, în vârstă de 90 de ani, jurnalist şi intelectual ateu, care a avut pentru a treia oară ocazia sa se întâlnească personal cu Papa Francisc.
Aproximativ 2% dintre preoții din Biserica Catolică, ceea ce ar însemna in jur de 8000 de preoți – sunt pedofili, iar abuzul asupra copiilor este precum “lepra” care infectează Biserica – ar fi declarat Papa Francisc in cadrul discutiei cu jurnalistul Eugenio Scalfari.
Totodata Papa Francisc ar fi promis că va găsi soluţii pentru problema celibatului preoţilor, nu imediat, ci în timp.
Declarațiile au apărut in cadrul unui articol din cotidianul italian „La Repubblica”.
Părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, a precizat însă că nu este vorba de un interviu propriu-zis, înregistrat şi redat integral în scris, ci de un dialog cordial care a atins în special tema rănilor provocate de abuzurile sexuale faţă de minori şi atitudinea Bisericii faţă de grupările mafiote.
Parintele Federico Lombardi atrage atenția că cele doua afirmații referitoare la cardinalii pedofili si la soluțiile pe care le va găsi fata de problema celibatului nu aparțin in nici un caz Suveranului pontif si ca ar fi vorba doar de “o manipulare a cititorilor naivi”.

Sursa: RRA

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles