Grecia emite obligaţiuni cu termen de trei ani

bursafrankfurt

Autorităţile speră să obţină de pe urma lor trei miliarde de euro. Decizia a fost luată pe fondul optimismului arătat de noul guvern privind şansele de revigorare a economiei.
Grecia a emis obligaţiuni cu termen de trei ani prin care autorităţile speră să atragă trei miliarde de euro.
Acestea au fost scoase la vânzare pe fondul optimismului arătat de noul guvern cu privire la şansele de revigorare a economiei, optimism care, potrivit analiştilor de la Atena, ar fi nefondat.
Este a doua tenativă după patru ani de absenţă, încurajată de succesul celei de la începutul lunii aprilie, care a atras peste 550 de investitori.
Pe hârtie cifrele arată un reviriment, prezentând, săptămână aceasta obiectivele pe care îşi propune să le realizeze în timpul mandatului său, noul ministru de finanţe Gikas Hardouvelis s-a arătat optimist.
Investiţii în valoare de circa 150 miliarde de euro, în următorii 10 ani
Oficialul elen a subliniat, că abia acum se poate vorbi de dezvoltare economică şi chiar de o relaxare fiscală.
De asemenea, Hardouvelis a declarat, că Grecia poate atrage în următorii zece ani investiţii în valoare de aproximativ 150 miliarde de euro.
În acest sens, ministrul mediului, energiei şi schimbărilor climatice a indicat una dintre resursele majore: Grecia poate reprezenta o importantă sursă energetică pentru Balcani, dar şi pentru alte regiuni ale Europei.
Între timp, presa elenă a acordat în ultimele zile spaţii ample unor subiecte mai puţin sau deloc atinse de autorităţi:
Care sunt de fapt priorităţile Guvernului? – este întrebarea comună a editorialiştilor, în condiţiile în care, spre exemplu, Grecia se află în topul listei cheltuielilor pentru înarmare, primii în ceea ce priveşte şomajul în Europa, împreună cu Spania, şi primii, alături de Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie în ceea ce priveşte achiziţiile de armament.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles