Locurile de parcare, un lux?

locuri de parcareLuni, 07 iulie 2014, ora: 6.28

În România erau înmatriculate la sfârșitul anului trecut aproape 6 milioane de autoturisme, din care peste 1,5 milioane, adică 25%, marca autohtonă, Dacia. La acestea se adaugă, aproape 70.000 de automobile mixte, circa 67.000 de semiremorci, peste 66.000 de autospeciale, dar şi 53.201 motocicluri. Altfel spus, la fiecare 3,5 persoane există o mașină. Acesta este motivul pentru care șoselele sunt aglomerate, iar locurile de parcare, în special în marile orașe, au ajuns o raritate. Se parchează pe carosbil, pe spațiile verzi, pe trotuare, peste tot unde există un loc liber.[poll id=”159″]

Luni, 07 iulie 2014, ora 13.45

Lugoj

Mare parte din spațiile de parcare din municipiul Lugoj, cu precădere în zonele centrale, sunt ocupate de mașini expuse spre vânzare. Autoturismele stau cu lunile pe locurile respective, fără ca nimeni să intervină, în Lugoj neexistând un serviciu de ridicare a autoturismelor parcate ilegal. Poliția Locală Lugoj este cea care încearcă să controleze fenomenul, verificările pe teren fiind soldate cu lipirea unui sticker pe parbriz în care proprietarul este invitat la sediu. Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj recunoaște problema, însă așteaptă elaborarea unor hotărâri de consiliu care să ofere suportul necesar aplicării unor amenzi. În privința locurilor de parcare din cartiere, primăria lucrează de mai bine de un an de zile la un proict privind parcările de reședință, care nu a trecut încă de dezbaterea în consiliul local.

parcari lugoj

Drobeta Turnu Severin

Problema parcărilor din municipiul Drobeta Turnu Severin este rezolvată, afirmă viceprimarul Marius Screciu. Acestea se întind pe o suprafaţă totală de peste 50 de hectare. În acest an au fost date în folosinţă 2 noi parcări şi se află în execuţie alte 4, cu termen de finalizare sfârşitul acestui an. Singurele deficienţe sunt semnalate doar în centrul civic, în care sunt comasate principalele instituţii publice ale oraşului. Niciunul din locurile de parcare situte pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin nu sunt cu plată, a mai precizat viceprimarul Marius Screciu.

Orşova

În municipiul Orşova numărul locurilor de parcare este insuficiet, iar crearea de noi locuri este îngreunată de lipsa spaţiului adecvat, a declarat vicepimarul municipiului de la Dunăre, Constantin Negulescu. Administraţia locală a promovat un proiect cu finanţare europeană, care prevede pe lângă lucrările de reabilitare a sistemului de distribuţie cu apă potabilă, canalizare şi refacere de străzi şi construcţia de noi locuri de parcare. De asemenea se doreşte construcţia acestora şi pe malul Golfului Orşova atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii aflaţi în tranzit a mai precizat viceprimarul Negulescu.

Reşiţa

Municipiul Reşiţa dispune de aproape 11 mii de locuri de parcare, din care peste 9 mii pe domeniul public al oraşului, a declarat pentru Radio România Reşiţa, Pavel Juca – şef servicic în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public al primăriei. Peste 150 de noi locuri de parcare au fost date în folosinţă în acest an în zonele: B-dul Republicii,, Piaţa 1 decembrie 1918 şi Calea Caransebeşului şi în funcţie de solicitările populaţiei, vor începe lucrările de amenajare ale altora, a mai precizat Pavel Juca.

Luni, 07 iulie 2014, ora 14.45

Caransebeș

Locurile de parcare, sunt veșnica problemă a șoferilor. Caransebeșenii sunt nemulțumiți nu atât de lipsa locurilor de parcare, cât de parcarea ocupată de mașini abandonate. Administrația din Caransebeș s-a îngrijit în ultima perioadă de amenajarea locurilor de parcare atât în cartiere, cât și în spațiile publice din zonele centrale. Potrivit șefului Serviciului de Reparații și Întreținere Străzi Ion Gheorghe Ștefan, în toate cartierele s-au amenajat și agrementat spațiile rezervate parcării autovehiculelor. În viitorul apropiat municipalitatea intenționează să realizeze cât mai multe străzi cu sens unit pentru decongestionarea traficului și mărirea numărului de parcări.

Reșița

Locurile de parcare reprezintă una dintre cele mai mari dureri ale reşiţenilor. Acestea sunt puţine, spre nemulţumirea celor care străbat zilnic oraşul în lung şi-n lat pentru a găsi un loc sigur în care să-şi parcheze autovehicolul. Din această cauză tot mai mulţi reşiţeni aleg să plătească o taxă către Primărie pentru a le rezerva. Dar ce se întâmplă, însă, atunci când un vecin a parcat pe spaţiul respectiv sau când o altă maşină a blocat accesul către locul de parcare, aflăm de la cei care au pătit-o recent.

Marți, 08 iulie 2014, ora 15.00

Herculane

Parcarea autovehiculelor ridică probleme în staţiunea Băile Herculane cu precădere în perioada sezonului estival, când cu greu poate fi găsit un loc pentru oprire sau staţionare, fie şi pentru un timp scurt, în zonele aglomerate ale oraşului. Dacă turiştii găsesc locuri de parcare la unităţile turistice unde sunt cazaţi, unde parchează maşinile localnicii!

De același autor

Related Articles